UN BLOC DE HOŢI SAU…

0
7

De câteva luni, ca să nu spun de ani, duc o luptă surdă cu administraţia blocului (adică o persoană) şi preşedintele Asociaţiei de proprietari (care a fost ales cândva şi nu vrea să mai cedeze locul, ocolind orice adunare generală posibilă de peste 5-6 ani!). Nu e o problemă de orgolii, ci una pur financiară, gospodărească. Scriu aici în speranţa că primesc un sfat. Nu ştiu cum să ies din mizeria asta. Dacă privesc tabelul cu întreţinerea reiese că suntem singurii care folosim apa caldă în acest bloc. Mă refer la ultimii trei ani. Pentru această perioadă am dovezi. În luna iulie două persoane au lipsit din casă şi tot cel mai mare consum îl am! La sugestia mea, cei doi, administrator şi preşedinte (proprietari şi ei) s-au dus să verifice apometrele din apartamente. Fără mine, dar şi fără vreun specialist. Le-au găsit perfecte. La mine n-au venit. Culmea ar fi ca eu să-l am defect, care dau cifrele cele mai mari şi corecte! Au spus că va veni un meseriaş să le verifice, dar, evident, n-a venit nimeni. În lună de vară plătesc aproape 3 milioane pe lună. Sumele alocate salariilor (administrator şi femeia de servici care-i face curat şi cucoanei amintite în timpul programului) sunt decise fără vreo consultare, se dau prime, fără acordul nostru. În schimb reparaţii de bun simţ nu se pot executa. De exemplu, avem o ieşire spre spatele blocului. Acolo e parcarea. Mulţi îşi ţin maşinile acolo. De vreo 2-3 ori a fost ruptă clanţa de cineva din interior (spun asta pentru că era aruncată în interior, iar administratora a sugerat aşa ceva). Uşile au fost scumpe, achiziţionate din banii noştri. De aproape trei luni ne chinuim să deschidem o uşă fără clanţă! Cum vine asta? Preşedintele este un pensionar recent, un fost pecerist autentic, care mimează buna credinţă, dar operează în tandem cu tovarăşa amintită, colegă de generaţie şi simţiri! I-am scris oficial, mi-a dat,foarte greu şi număr de înregistrare, i-am scris şi personal, sperând că bunul simţ va triumfa cândva, dar n-am avut noroc. Acum nici nu mai există pentru mine…Sunt şi oameni decenţi în bloc, dar nu pot să cred că suntem singurii care ne spălăm…Dar sunt şi unii  care nu închid uşa la lift, care dau drumul oricui în bloc, sunt şi oameni care nu respectă nici măcar orele de odihnă afişate (mă refer tocmai la administratora care stă exact deasupra mea). Un bloc liniştit, fără atitudini, fără scandaluri, cu oameni în vârstă, dar şi părinţi tineri cu copii mici…Un paradox în sine. Puţini răspund la salut, foarte puţini salută din propria pornire. Nu e un cămin -spital, ci bloc de proprietari, sau de hoţi? sau de nespălaţi? Sau ambele???

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Salutare!
    Cer este ca exista si blocuri calumea ! Eu sunt presedinte la un bloc altfel. Avem si pagina de net unde putem vizualiza listele de intretinere http://bloc12k.blogspot.com .
    Problema se poate rezolva simplu . In primul rand ar trebui sa discutati cu cativa vecini care va sustin si aranjata o adunare generala. Nu o sa vina multi mai mult ca sigur. Apoi o sa se faca adunare din nou si se voteaza alt consiliu de administratie. Ideea e sa fie pregatit cine va fi urmatorul presedinte. Apoi cu consiliu si presedinte nou se schimba administratorul . E simplu pintr-o simpla sedinta de comitet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here