ASCULTĂTORII ÎNTREABĂ, UNIVERSAL MUSIC ROMÂNIA RĂSPUNDE

0
42

universalPe 21 noiembrie, 2015, Vlad Buşcă (Universal Music România) s-a aflat în studioul emisiunii „Psihologul muzical” (Radio România Actualităţi). Ascultătorii emisiunii au profitat de ocazie pentru a-i adresa o mulţime de întrebări. Cum nu a fost timp să răspundă tuturor, Vlad ne-a rugat să îi trimitem pe mail mesajele care nu au fost discutate în emisiune şi a promis că va răspunde. Faptul că o casă de discuri importantă este dispusă să dialogheze cu iubitorii de muzică, este un semn bun. Vlad s-a ţinut de cuvânt, a dat colegilor lui mesajele din emisiune, aşa că aveţi mai jos răspunsurile primite de la Universal Music România (publicate exact aşa cum au fost trimise).
 
Arici Ţepos: Bun venit Vlad! Eu am o întrebare directă: ce face concret Universal Music pentru trupele acestea de genul Goodbye To Gravity? Le faceţi videoclipuri, le organizaţi conferinţe de presă? concret, cum se implică Universal în promovarea unor astfel de trupe?
Salut! Pentru genul acesta de trupe incheiem un contract de distributie de produs fizic si digital in virtutea caruia Universal Music Romania promoveaza continutul artistilor respectivi.
 
 
Cristina, metalfan: Care este relaţia voastră cu radiourile şi de ce nu ascultăm piesele lansate pe radio?
Desi aceasta intrebare ar trebui sa fie adresata radiourilor, putem sa va confirmam faptul ca noi trimitem toate piesele lansate de Universal Music catre fiecare post de radio in parte, in functie de specificul si target-ul acestora. Revine la latitudinea radiourilor ce si cum difuzeaza.
 
 
Robby, Reşiţa: Cum ajunge o trupă la o casă de discuri? Cum se obţine un contract? Există oameni ai caselor de discuri care merg prin cluburi pentru a căuta tinere talente?
Industria este destul de mica si de multe ori primim demouri pe adresa de mail, ori, in functie de feedback-ul din piata, descoperim un artist nou care ni se pare interesant si cu care am vrea sa colaboram.
 
 
Diana, FC Bon Jovi: Eu aş vrea să înţeleg cum decurge relaţia cu artiştii internaţionali păstoriţi de casa voastră de discuri. Când a venit Bon Jovi în România, de ce nu au fost interviuri cu membri trupei? De ce casa de discuri nu a organizat nimic pentru fanii acestei formaţii? Nu te supăra Vlad, dar sunteţi foarte discreţi din acest punct de vedere!
Putem sa va spunem ca, referitor la artistii internationali, toate activitatile depind de disponibilitatea si cerintele acestora, precum si de promoterii concertelor respective. In toate perioadele de promo ale artistilor Universal Music a organizat interviuri cu acestia.
 
Ada Olivia, 17 ani, Buc: David Bisbal este la Universal şi nu am văzut albumul lui nou, Tu Y Yo, pe piaţă!! Nu îl ascultăm la radio deşi ar putea intra pe toate posturile private! De ce se întâmplă asta?? De ce nu sunt promovate albumele lansate şi de artiştii noştri şi de artiştii internaţionali! Eu am primit albumul lui Bisbal din Spania!
Albumul lui David Bisbal este disponibil in Romania si se gaseste chiar pe magazinul nostru virtual www.getmusic.ro.
 
 
Teddi, Londra: Trebuie neapărat să mai vii dragă Vlad! Sunt foarte multe de discutat! Eu, ca simplu iubitor de muzică, nu sunt mulţumit de promovarea pentru hard n heavy! Faptul că în România nu există o industrie muzicală pe bune, este şi din vina caselor de discuri! Fiecare trebuie să îşi asume partea de vină!
Intr-un fel ai dreptate, pe de alta parte Universal este singura casa de discuri care s-a implicat activ in aceasta nisa, si iti exemplific prin lansarile noastre din 2014 si 2015: Aura, Up To Eleven, Aeon Blank, 9.7 RICHTER, RoadKillSoda, Breathelast, Kempes, E.M.I.L., Z.O.B., Goodbye to Gravity, Vita de vie, Byron.
 
 
Cristi: De ce a trebuit să se întâmple o nenorocire ca să afle publicul larg despre Goodbye To Gravity?
Aceasta este o discutie foarte ampla. Din pacate Goodbye to Gravity activau in scena underground, de unde este foarte dificil sa ajungi la publicul larg, si asta este valabil peste tot in lume.
 
 
Maria Coman, Bucureşti: Morrissey are albume scoase la Universal! De ce nu auzim piesele lui pe radio?? De ce nu auzim „I Throw My Arms Around Paris”, măcar acum când s-a întâmplat o tragedie! De ce nu găsim albumele lui pe piaţă în România? Are un fan club puternic în România. Am cerut radiourilor să-l difuzeze şi ni s-a spus că nu au primit albume… Suntem foarte nemulţumiţi de modul în care se ocupă Universal de Morrissey! Noi vrem să-l ascultăm la radio! Vrem să îl mai vedem la Bucureşti! Voi ce păziţi??? De ce trebuie să comand eu un album de-al lui scos la Universal tocmai din Anglia?
Buna Maria. Albumele lui Morrissey le gasesti pe http://www.getmusic.ro/cautare/q=morrissey&cat=CD
Legat de prezenta acestuia in Romania, acest lucru depinde de organizatorii de concerte. Casa de discuri nu organizeaza concerte.
 
 
Irina: Casele de discuri trebuie să se implice mai mult în promovarea artiştilor! Revenirea lui Kempes în ţară şi în muzică trebuia să fie un super-eveniment! Albumul sună foarte bine! Dar promovarea este slabă!
Buna Irina. Lansarea albumului lui Kempes s-a facut printr-un super eveniment ce a avut loc la Beraria H. Albumul este disponibil in toate magazinele de specialitate, in benzinarii precum si in online, iar in perioada lansarii au existat articole in presa, interviuri, comunicate, reclame in reviste.
 
 
Iria Gonzo Buna seara! Ma bucura nespus de mult invitatul dumneavoastra si desigur subiectul atins in noaptea aceasta. Sunt alaturi de voi! O intrebare pentru invitat: care crede el ca va fi efectul incidentului din clubul Colectiv asupra scenei rock viitoare, mai exact asupra frecventei concertelor si modului in care acestea se vor tine?
Din pacate, desi oricum se ducea lipsa de spatii pentru promovarea scenei underground, in conditiile de fata situatia este si mai ingrijoratoare avand in vedere ca au ramas 2, 3 sali/cluburi de concerte unde vor dori sa cante sute de trupe ce activeaza in alternativul romanesc.
 
 
Boogie: În mod normal, casele de discuri ar trebui să se zbată mai mult pentru a-şi promova artiştii. Să le organizeze întâlniri cu fanii… Dar în România e un „lasă-mă să te las” trist!
Salut Boogie. De fiecare daca cand a venit un artist international in Romania si acesta a dorit sa faca interviuri sau sa-si cunoasca fanii, am incercat sa organizam astfel de evenimente atat timp cat artistul era in perioada de promo si dorea sa faca toate aceste lucruri.
Oricine isi doreste sa vada un artist local si chiar sa il cunoasca, poate sa vina la concerte. Cu siguranta niciun artist nu va fi deranjat de o discutie cu cineva ce ii apreciaza munca.
 
 
Mihai Cristescu, București: Mi-ar plăcea ca Universal să trimită oameni în cluburi și să ajute trupele aflate la început de drum.
Evenimentele artistilor aflati la inceput de drum sunt promovate pe toate site-urile de specialitate. Cei care doresc sa ii vada trebuie doar sa isi cumpere bilet si sa se bucure de concert. Altfel, trupele din scena rock enumerate mai sus au fost urmarite de catre noi inclusiv in cluburi inainte de a incepe colaborarile cu ele.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here