A murit Octavian Bud. Dumnezeu să-l odihnească în pace! :(

0
421

Octavian BudOctavian Bud (interpret, compozitor de folk, originar din Satu Mare) a decedat pe 5 iunie 2017. Știrea am preluat-o de pe Facebook, colegii lui de breaslă și prietenii lui care au postat numeroase mesaje (puteți citi câteva dintre ele mai jos).
 
Octavian Bud s-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară în clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat şi împreună cu Emilian Onciu, în grupul folk Trupa din Nord. În 1983 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.
sursa: http://www.informatia-zilei.ro/sm/folkistul-octavian-bud-a-incetat-din-viata/
În 2015, Octavian Bud a acordat un interviu site-ului „Hai-Hui prin Sufletul Folkului”. Iată ce declara:
Prima amintire a mea se leaga de Doru Stanculescu, Mircea Vintila, Mircea Florian, a doua intalnire cu muzica folk, care m-a marcat, a fost Primavara Baladelor, unde ii descopeream pe Victor Socaciu si Mircea Bodolan.
Inceputul se realiza, in mine, in 1977, am debutat in emisiunea TV a marelui poet Adrian Paunescu, ‘’Antena va apartine’’, apoi am tanjit dupa un singur tel, acela de a fi membru al Cenaclului Flacara, tel atins in 1983.  Cenaclul Flacara, pentru mine, din punctul meu de vedere, a fost ca o facultate de muzica si simtamant… de frumos si grandoare, acolo, cu tot bagajul meu, cu care veneam in Cenaclul Flacara, m-am definitivat ca om.
Puteți citi interviul în întregime aici:
https://haihuiprinsufletulfolkului.wordpress.com/2015/04/15/interviul-saptamanii-octavian-bud/
 
 

 
https://www.youtube.com/watch?v=ytc3O7MSiqc&feature=shareLĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here