Au pus stăpânire pe radio: Carla’s Dreams, The Motans, Minelli, Spike, DJ Project, Fly Project

1
876

Am primit zilele trecute un comunicat de presă în care eram anunțați că există o „noua revelație muzicală românească”. Astfel de anunțuri sunt mereu surprinzătoare pentru că așa aflăm pe cine a mai decis „industria” să vândă drept „revelație”. De ceva vreme, revalațiile nu mai sunt descoperite la diverse concursuri, sau cântând prin cluburi, ci sunt mai întâi difuzate în heavy rotation și apoi vine anunțul: „by the way, ea este revelația”.

De data aceasta, este vorba despre Minelli. Ce o recomandă pe Minelli? Desigur, vocea, talentul și milioanele ei de vizualizări pe platformele online. A cerut cineva insistent să o asculte la radio? Nuuu, dar nici nu e nevoie. Ea pur și simplu există acolo, nu cu una, nici cu două, ci cu 5 piese în difuzare (ca să ne intre bine în cap pentru că, nu-i așa?, cu revelațiile nu te joci).

În 13 săptămâni se „naște” revelația

Am aruncat o privire pe MediaForest.ro. Așa am aflat că Minelli este în Top 10 printre cele mai difuzate cu piesa „Mariola”, care a înregistrat 129 de difuzări săptămâna trecută. Este important de reținut că acest cântec se află constant în Top 10 cele mai difuzate săptămânal încă din 25 martie. A avut chiar și peste 150 de difuzări, acum a început să scadă, semn că au înțeles oamenii că-i revelație.

Așadar, „industria” are nevoie de difuzare intensivă timp de 13 săptămâni pentru a putea da un comunicat de presă în care ne anunță că a stabilit/fabricat o nouă revelație. Wow!

Poate sunteți curioși care sunt cele mai difuzate cântece la radiourile românești în perioada 17 – 23 iunie. Atenție mare și la casele de discuri care îi dau pe cei mai difuzați artiști pe radio. Din 10 piese, 7 aparțin de Global Records:

THE MOTANS FEAT. IRINA RIMES – POEM [globalrecords] cu 252 de difuzări (asta înseamnă că am ascultat-o în medie de 36 de ori pe zi)

DELIA MATACHE FEAT. THE MOTANS – RAMAI [globalrecords] cu 181 de difuzări

CARLA’S DREAMS – NE TOPIM [globalrecords] cu 171 de difuzări

SPIKE – SALCAMII cu 139 de difuzări

MINELLI – MARIOLA [globalrecords] cu 129 de difuzări

JUAN MAGAN FEAT. HYENAS, MOHOMBI, YASIRIS – CLARO QUE SI [catmusic,nomad music] cu 128 de difuzări

FLY PROJECT – MEXICO [roton] cu 126 de difuzări

DJ PROJECT FEAT. AMI – 4 CAMERE [globalrecords] cu 122 de difuzări

SICKOTOY FEAT. MINELLI – ADDICTED [globalrecords] cu 111 de difuzări

CARLA’S DREAMS – LUNA [globalrecords] cu 94 de difuzări.

Acesta este star-sistemul românesc. Atât poate industria să ne oferă. Asta ne bagă pe gât radiourile din țară (lista cu toate posturile de radio și TV monitorizate de MediaForest.ro o găsiți aici – click). Cu astfel de produse se hrănesc cei mici. O fi bine, o fi rău? Putem vorbi despre un monopol?

Comunicatul de presă

Minelli, noua revelație muzicală românească: 5 piese simultan la radio

Minelli, pe numele ei real Luisa Luca, este cântăreață, compozitoare și textieră. Puțini sunt cei care știu că artista care a lansat de curând hitul „Mariola” are în prezent nu mai puțin de 5 piese la radio, piese compuse și pentru alți artiști.

Cel mai recent hit semnat Minelli a început la studio cu „Ola, yo me llamo Mariola”. De aici și până la 8,5 milioane de vizualizări pe YouTube și numărul 1 pe Shazam nu a fost decât un pas.

Piesa „Mariola” este difuzată în heavy rotation la radiourile din România, fiind în același timp în plină promovare în Turcia, Polonia, Bulgaria, Rusia și CIS, acolo unde a fost deja licențiată.

De un real succes se bucură și „Touch me” – cântată de Antonia și compusă de Minelli. „Mi s-a părut că piesa asta i se potrivește de minune Antoniei, am gândit-o special pentru ea. Ador cum o cântă”, a povestit artista despre piesa ce se poate asculta deja și în Polonia și Bulgaria.

„Fire to my heart” este un alt hit compus de Minelli pentru Marco & Seba, care s-a bucurat de multe difuzări pe radio. Lista melodiilor semnate de artistă și care se bucură de succes pe radio continuă cu „Paradise” – PAX (Paradise Auxiliary) feat. Minelli, ce a fost licențiată în Rusia și CIS și cu „Addicted” – Sicktoy (lansată și în Turcia, Grecia, Cipru, Rusia și CIS).

În spatele tuturor acestor piese difuzate zilnic la radio se află nimeni alta decât Minelli, talentata compozitoare care a muncit ani de zile să ajungă aici.

„Nu mi-a fost deloc ușor, am avut niște momente în viață când mă gândeam că nu o să mai fac muzică vreodată”, își amintește Minelli, care știe acum că nu poate să trăiască fără muzică.

Minelli a povestit cum a compus hitul „Mariola”: „Aveam avion dimineața la 7, nu îmi făcusem bagajul, era vreo 12 noaptea, eram pe lângă studio și chiar atunci am primit mesaj de la Quick. Întreba dacă vrea cineva să vină să lucreze la vreo piesă. Am ascultat mai multe instrumentale – mi-a atras atenția ceva care avea un fluier. Mi-a plăcut linia melodică, mi-a rămas în cap. La un moment dat, am zis DIN SENIN „ola, yo me llamo Mariola”. Și asta a fost. Am făcut apoi strofa, am compus versurile. Și oamenii din studio care o ascultau spuneau: să știi că piesa asta ARE CEVA.”

Piesa „Mariola” are în prezent peste 8,5 milioane de vizualizări pe YouTube și s-a aflat pe locul 1 pe Shazam.

Concluzii, întrebări, mirări

Și… până la urmă cine-i Minelli?! Că din comunicatul de mai sus nu reiese. Câți ani are? De unde este? Are și un alt job? Care-s greutățile prin care a trecut? Nu are o biografie?! Poate-i un copil minune și ne-am bucura să știm. Sau, poate, e o persoană care și-a descoperit talentul la o vârstă înaintată. Poate vrem să facem un interviu cu această nouă revelație a muzicii românești și am avea nevoie de informații care țin de biografie.

În loc să clarifice lucrurile, comunicatul de mai sus ridică o grămadă de întrebări. De exemplu: cine-i Quick? Și… de ce dă el mesaje pe la „12 noaptea”?! Sigur nu se uita la un meci de fotbal dacă i-a „atras atenția” un fluier?! CE anume are piesa asta?! Care-i „acel ceva”?! Că eu am ascultat-o de câteva ori și pare că se confundă perfect cu fundalul sonor anost propus de radiourile autohtone…. Nu mă prind cu ce iese în evidență?! De ce o cheamă Mariola dacă în acte e Luisa Luca și pe scenă este Minelli?! Poate a scris versurile într-un moment de rătăcire?!

Întrebările mă chinuiesc!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here