”AUMA, HAIDEȚI SĂ…” zice NAUM

0
78

FOTBAL CLUB radu naumTitlul se referă la modul în care articulează un jurnalist cu pretenții și aere de cunoscător, cu CV încărcat, inclusiv genetic…
Șumudică a glumit, a ironizat Steaua, a declarat iubire pentru Dinamo…este fair-play?  Dacă el provoacă galeria, ”nu-i drăguț”, dacă o fac alții ne revoltăm, facem pagini întregi. Dealtfel GSP a scris cât se poate de ferm despre golănia lui Șumudică. Să simulezi, ca antrenor, asta n-am mai văzut! Pe Naum nu-l revoltă nici asta…Se declară reînființarea unei cooperative antiSteaua, e o.k. Echipa joacă, deocamdată, atît de prost încât nu e cazul să coopereze echipele contra ei. Dar e fair-play? Când era Buzăul în prima ligă, nu spuneau toți că le dă punctele Stelei. Și când Steaua a pierdut, s-a lăsat tăcere!* Ion Crăciuneascu, invitatul lui Naum a spus foarte corect că nu se permite așezarea galeriei adverse în spatele băncii de rezerve…Cine a organizat meciul de la Giurgiu să fie sancționat. Dacă făcea Reghe astfel de gesturi provocatoare, acum erau toți jurnaliștii în stradă pentru a cere sancționarea drastică. * Reghe, în naivitatea lui, ca să nu-i zic prostie, acceptă dialogurile telefonice cu Naum și-i spune că el face și pregătire tactică, deși asta nu se vede pe teren. Respinge aluzia că el s-ar supune indicațiilor telefonice ale lui Gigi și este corect când afirmă că Stanciu și Marica au creat singuri, fără influența lui faza de gol cu Iași-ul.*Doar Ioanițoaia a văzut o fază lucrată de Marica, deși era destul să fie puțin atent la zecile de reluări. Dealtfel au fost și declarații ale celor doi jucători. Ideea a fost a lui Stanciu. Nea Ovidiu de la GSP a văzut altfel. Veteranul presei sportive vede multe faze diferit. De exemplu nici Steliano Filip (de la Dinamo) nu trebuia să ia roșu, deși era ultimul apărător. De ce a fost delegat arbitrul Bârsan la acest joc, ar trebui să răspundă cei de la C.C.A. Deduc. din ce scrie O.I.. că arbitrul s-a speriat de Marele Șumi și a dat roșu! E grav, nu? * Idolul Șumudică a fost suspendat pe 6 luni, deși era normal să ia doi ani. A primit și o amendă de 100.000 lei, după povestea cu pariurile. Băiat bun, exemplu pentru tinerii jucători și antrenori! Decizia nu e definitivă, dar atunci de ce atâtea lacrimi? Firește că cei de la DigiSport deplâng soarta lui Șumi, a Astrei…perfect anormal, imoral…de ce se începe cu el, întreabă cu glasu-i stins Dan Filoti! Un antrenor, prezentat ca genial, doar pentru că a dus o echipă pe primul loc după jumătate de campionat? Este tot ce a făcut în întreaga sa carieră! Auma, hai să judecăm lucid, mă băieți, dar voi cu fotbalul corect v-ați întâlnit pe undeva?* Șumi vrea să fie victimă…Filoti sugerează că toată lumea face pariuri, ceea ce e foarte grav!
 
Problema stadionului, al cărui nume primarul interimar, Răzvan nuștiucum, nu-l cunoaște (i-a zi Lia Manoliu) este revoltătoare. Mai întâi, să răspundă toți cei care au aprobat funcționare la început de tot. Când se știa că nu e gata. Sumele fabuloase să fie explicate. Apoi să amintim că s-a jucat și o finală de Cupă europeană, s-au derulat mari evenimente, inclusiv ziua de naștere a lui Victor Ponta (70.000 de musafiri!), și nimeni n-a oftat. Acum ne dăm atenți, suflăm în iaurt, dar e mult mai simplu să verifici izolarea, ca să nu mai curgă apa peste instalații electrice, să verifici copertina, să repari ce s-a stricat, decât să dai din gură. E valabil și pentru F.R.F.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here