Autism politic sau nemințire? (11 – 12.10.2021)

0
70

Autism politic sau nemințire? (11 - 12.10.2021)AR TREBUI SĂ TREACĂ ȘCOALA ON-LINE?

R. Cherecheș spune foarte corect. Responsabilitatea deciziilor e împinsă spre școli. Decizia trebuia să fie luată la nivel central. Școlile ar fi trebuit să treacă toate online, afirmă specialistul în sănătate publică. Dacă toată vara nu s-a făcut nimic, acum plătim pentru indolența guvernului. 6 din 10 români nu vor să se vaccineze. Școala on-line încurcă multe familii, strică ochii copiilor și afectează eficiența învățării.

PLAFONAREA E O ALTĂ DUDĂ DE TALK-SHOW

442 decedați, 1667 de pacienți la ATI, 16743 de cazuri confirmate, inflația sare în aer și cei care ne conduc se joacă de-a căutat premierul potrivit. Între timp comunicatorii PNL, în frunte cu Cîțu (scuzați câțofonia), insistă să se laude cu realizări. Mi se pare jignitor la adresa noastră.
Uleiul și cartofii au creșterile cele mai mari.Pâinea a crescut cu 5,52%. Scumpirile n-au restricții. Salariul mediu a scăzut cu 58 lei. Ministrul interimar-demis Cseke Attila de la Sănătate, se chinuie să răspundă unor întrebări care nu-l privesc. Decidenții au fost Iohannis și Cîțu, dar ei s-au extras, temporar, din peisajul RESPONSABILITĂȚII!

UN EXEMPLU, DAR MAI SUNT ȘI ALTELE…

*Suedia renunță la restricții, nu are nevoie de Certificat verde, odată ce aproape toată populația e vaccinată. Părinții sunt de acord cu vaccinarea copiilor.
*Incidența la București e 14,71 la mie. Sectorul 1 stă și mai rău.
*L. Orban își depune demisia la Parlament. Nu va mai fi Președintele Camerei Deputaților de mîine la 12,00. Consideră că decizia lui Iohannis de a-l desemna pe Cioloș e o ”cacealma”. E convins că partidele parlamentare nu vor susține un guvern Cioloș. E supărat că PNL n-a venit cu o propunere de premier, alta decât Cîțu. Orban are un discurs liber, repetitiv, crispat, acuzator.
Cîțu a abandonat șansa ieșirii din criză, a contribuit, alături de Iohannis, la prăbușirea coaliției. Aici cred că are dreptate. Cineva trebuie să dea socoteală pentru cele întâmplate. Face apel la Președinte pentru a reveni cu ”picioarele pe pământ” pentru a salva țara din crize. Afirmă că sunt condiții pentru ”alegeri anticipate”. Îi place la nebunie să fie în centrul atenției. Dacă ar oferi o soluție viabilă, în afară de propria persoană, ar fi perfect!

AUTISM POLITIC SAU NESIMȚIRE?

Cîțu declară ferm că nu face coaliție cu USR, că va face ce e mai bine pentru PNL și pentru români! Ce ne interesează pe noi ce e bine pentru partidul lui? Repetă ca un papagal răspunsul, indiferent ce întrebare i se adresează. Să vină cu premier cei care au majoritatea, adică cele trei partide care l-au dat jos. Așa a zis el țâfnos.
*Dă indicații presei. * Cîțu se laudă cu faptul că găsește resurse, că se deschide Spitalul Modular de la Pipera, care a mai fost deschis și de G. Firea și a fost uitat închis. Din ”Libertatea” aflăm că mai e o Unitate de Suport Medical în Bucureștii Noi, care stă degeaba.
*Iar avem creștere economică. E supărat pe ipocrizia altora. A repartizat banii fără culori politice, numai pe necesitățile oamenilor, românilor. * Practic, n-am aflat nimic, decât că suntem în rahat, iar șmecherii, votați de noi dintr-o imensă greșeală, se joacă cu viețile noastre și ale copiilor noștri. La ei pe primul loc este ce e bine pentru partid. Pe care-l hrănesc cu bani grei de la buget!* La ATI sunt 1632 de bolnavi.
*Rată de pozitivare 28,4%. * 9148 cazuri noi.* Pe Iohannis și Cîțu &Co nu-i interesează. Au lăsat să treacă o săptămână fără să le pese de aceste cifre alarmante.

DE CE E IMPORTANT SĂ TE HOLBEZI?

Riști să nu-ți dai seama ce fel de specimene par frecventabile în context. L. Orban a expus păreri acum câteva minute pe B1TV. Printre altele a vorbit oribil despre Emil Boc, unul dintre cei mai performanți primari PNL. Dacă astfel vorbește despre cei care până ieri i-au fost colegi, ce pretenții să ai de la el? Dacă Boc este egal cu perioada de ”tristă amintire când s-au tăiat pensiile”,de ce l-ați primit, domnule Orban-cel corect, în PNL?
De ce v-ați unit cu PDL? Ați fost președinte, de ce n-ați scos toți oamenii veniți dinspre Băsescu dacă aveți alergii de puritan? Pe Falcă, Flutur, Vasile Blaga și prea mulți alții? În 2015 era supărare mare că aceștia veneau în PNL. Apoi, tăcere. V-a plăcut să-i aveți alături, iar acum vă încurcă. Pe persoană fizică. Orban e alunecos și pervers, chiar dacă în comparație cu Cîțu, e un înger salvator în ochii multora.
Orban e cel care a cedat ministere, pentru a obține scaunul capitonat din Camera Deputaților. Se pare că tot pe persoană fizică. Cineva-mi amintea că e din Brașov. Nu l-am auzit vreodată luptând pentru interesele acelui oraș frumos, pentru salvarea Cerbului de Aur, ș.a.m.d. Am scris ca să nu ne ducem după fentele televizate ale preacuratului Orban. Nu e totul să ai voce!
Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here