Axl Rose: „Red Hot Chili Peppers a făcut playback la SuperBowl”

0
14

Articol de Iulia Radu
Show-ul de la pauza finalei campionatului de fotbal american, Super Bowl, susținut de  BrunoMars și Red Hot Chili Peppers, i-a bucurat pe mulți dintre fanii aflați pe stadionul MetLife, dar unii care au privit de acasă au fost nemulțumiți de ceea ce au văzut.
Unul dintre artiștii revoltați este Vernon Reid, chitaristul formației Living Colour, care a postat pe Twitter un mesaj la scurt timp după ce camera de luat vederi a surprins momentul în care Flea lovea corzile basului, deși instrumentului îi lipsea cablul… „Basul lui nu e conectat la nimic… mimează! S-au dat de gol fără să vrea prin filmarea acestui moment penibil”.
 
Dar cea mai spumoasă reacție i-a aparținut lui Axl Rose, care a declarat pentru The Hollywood Reporter și Billboard: „Mie mi-a plăcut show-ul, habar n-am care este povestea adevărată și nici nu vreau să sugerez că vreunul dintre ei nu a cântat pe bune sau că ei cântau altă piesă decât cea pe care o ascultam noi acasă… Eu cred că este important să privim întotdeauna partea frumoasă a lucrurilor, să fim pozitivi. Poate că în numele științei și pentru binele umanității, Flea a dat dovadă de curaj și a acceptat să îi fie instalat în fund un microcip, proaspăt inventat, care avea rolul de a prelua frecvența basului lui și de a transmite totul către amplificator.
Poate că toți aveau instalate astfel de microcipuri care nu preluau doar frecvența instrumentelor lor, ci transmiteau în direct și pe televizor și pe Internet. Așa cum e Google Glass … în cazul lor ar fi vorba despre Google Ass! Ei ar putea fi niște „pionieri ai științei”!
Dar, oricum, chiar dacă trupa nu cânta pe bune, chiar dacă nu au avut wireless sau alte gadget-uri, iar Anthony a cântat pe viu, cred că ei au stabilit un nou record mondial: au avut cel mai mare public de karaoke din toate timpurile! Minunat!”, a spus Axl.
 
Flea a postat un mesaj pe site-ul Red Hot Chili Peppers în care a explicat că știau de la început că doar vocea va fi live. Asta deși formația și-a făcut un titlu de glorie în trecut susținând că nu vor face playback niciodată. Iată ce spune basistul: „Am fost rugați de NFL și Bruno să cântăm piesa Give It Away la SuperBowl. Ni s-a spus de la început că dor vocea va fi live în timp ce basul, tobele și chitara vor fi înregistrate. Am înțeles și am acceptat acest lucru având în vedere că organizatorii aveau la dispoziție doar câteva minute pentru pregătirea scenei. Organizatori nu au vrut ca spectatorii sau telespectatorii să aibă de suferit din cauza unui sunet prost.
Formația The Red Hot Chili Peppers a fost întotdeauna împotriva playback-ului și am declrat acest lucru de nenumărate ori. Noi luăm muzica în serios, pentru noi este ceva sacru. Cine a fost la concertele noastre cunoaște foarte bine acest lucru.
Când a venit propunerea de la SuperBowl am ezitat puțin pentru că nu știam ce să facem. Până la urmă am hotărât să acceptăm deoarece este vorba despre o experiență extraordinară de care te bucuri o singură dată în viață așa că am zis că e bine să ne distrăm și să facem acest lucru. Dar ne-am gândit mult până am acceptat. Am vorbit și cu alți muzicieni pe care îi respectăm și toți ne-au spus că dacă ar fi în locul nostru ar accepta. În plus nouă ne place fotbalul iar acest a fost încă un argument pentru a accepta. Oricând aș face-o din nou”.
Ultima dată când The Red Hot Chili Peppers a făcut playback, sau mai bine zis a încercat să facă, a fost spre sfârșitul anilor 1980 când am fost dați afară din emisiunea TV The Top Of the Pops din Marea Britanie pentru că la repetiții am refuzat să mimăm ca lumea. Eu am cântat la bas cu unul din pantofi, John a cântat la chitară stând pe umerii lui Anthony, practic a fost un fel de meci de box. Înainte de această întâmplare am mai mimat unul sau două show-uri MTV care au fost, de asemenea, un fiasco.
În încheiere vreau să mulțumesc organizatorilor și lui Bruno Mars, care este un tânăr super talentat, pentru că ne-au invitat în show-ul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here