AXL ROSE ȘI SLASH, ACUZAȚI CĂ AU PLAGIAT PIESA „SWEET CHILD O MINE”

0
121

Axl-Rose-and-SlashLa aproape 30 de ani de când au făcut un hit internațional din piesa „Sweet Child Child O Mine”, trupa Guns N Roses ar putea fi dată în judecată pentru plagiat. După ce au primit mai multe mesaje de la telespectatorii lor, redactorii MAXTV.com au difuzat piesa „Unpublished Critics” a trupei australiene Australian Crawl (1981) și au ajuns la concluzia că cele două piese seamănă foarte mult. Desigur, sunt și câteva diferențe între cele două: „Unpublished Critics” nu beneficiază de stilul inconfundabil al lui Slash, iar în partea a doua a piesei nu există secțiunea “Where do we go”.
 
Oricum pentru a dovedi plagiatul, cel care face plângere trebuie să demonstreze că Guns N Roses a auzit piesa australienilor. Dar formația Australian Crawl a lansat 4 albume. Doar două dintre ele au ajuns pe primul loc în Australia. Este adevărat că în 1984, casa de discuri Geffen – care se ocupa și de Guns N Roses – a lansat în SUA compilația Semantics, care includea și piesa „Unpublished Critics”.
 
Potrivit unui interviu din revista Q, piesa „Sweet Child Child O Mine” a fost compusă foarte repede. „Slash își omora timpul cântând un riff idiot, iar nouă ne-a plăcut și am croșetat restul piesei în jurul acelui riff”, a declarat Axl, care a mai spus că nu a fost ceva complet original, dar a precizat o altă sursă de inspirație. „Eu sunt din Indiana, unde Lynyrd Skynyrd erau considerați niște zei. Pur și simplu toată lumea îi adora, așa că pentru „Sweet Child Child O Mine” m-am inspirat din câteva casete vechi cu Lynyrd Skynyrd, am vrut să redau feelingul din piesele lor”, a declarat Axl Rose.
Mai jos puteți asculta cele două piese!
 

 
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here