BBC schimbă regulile pentru Eurovision 2016 (30.09)

0
28

Eurovision 2016 aE oficial! BBC-ul  schimbă regulile preselecţiei pentru Eurovision şi implică publicul în alegerea piesei care va reprezenta ţara la Stockholm în 2016. Astfel, artiştii (care au împlinit 18 ani) sunt încurajaţi să se înscrie în concurs până pe 20 noiembrie. OGAE Marea Britanie (cel mai mare fan-club Eurovision din lume) va ajuta la selecţia celor mai bune piese înscrise. De asemenea, BBC-ul a reînnoit colaborarea cu BASCA (The British Academy of Songwriters, Composers and Authors), care va face un concurs de compoziţie / creaţie în rândul membrilor săi.
În urma preselecţiei va fi organizat un „talent-show”, iar publicul va putea alege piesa câştigătoare. Ideea a fost primită cu mult entuziasm, dar şi cu unele ironii pe Facebook!
Guy Freeman, Editor Special Events al BBC, a declarat: „În acest an, BBC-ul va organiza cel mai mare concurs pentru alegerea piesei care ne va reprezenta la Eurovision. Am implicat în acest concurs figuri importante din industria muzicală, fan-clubul oficial Eurovision din Marea Britanie, iar publicul va avea ultimul cuvânt în alegerea piesei câştigătoare. La anul, în Suedia, Marea Britanie va fi reprezentată de piesa pe care o doreşte publicul”.
 
Aici găsiţi comunicatul oficial:
http://www.bbc.co.uk/blogs/eurovision/entries/d865fad0-cafd-4a9b-944c-29354d49bece

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here