Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei la Psihologul muzical (ediţia 678 – 26.09.2015)

0
438

Cosmin Vaman si Alexandra Andrei la RRAA fost o noapte cu mai multe elemente de atracţie. Ne pregăteam de intrarea într-o nouă dimensiune şi era firesc să fie ceva special. Au fost concursuri incitante pentru a obţine invitaţii la concertele Dan Andrei Aldea şi Joe Satriani.
 
Au revenit în studio la un an distanţă prietenii noştri tineri, de la Iaşi, Alexandra Andrei şi Cosmin Vaman. A fost lansarea radiofonică a albumului „Drumul” produs Luna PR & Events (Alina Manole). Cei doi n-au venit cu chitara din motive de …drumuri şi sănătate, aşa că am difuzat mai multe piese de pe album. Trupa Spam, care apare şi pe CD, e alături de ei şi în concerte. Îi include pe Alexandru Cişmaru (chitară), Ciprian Diaconu (percuţie), Ionuţ Vârlan (contrabas). Din Spam face parte şi Tudor Olaru (basist care a venit in trupă după înregistrarea albumului). În studio s-a lucrat cu Victor Panfilov, un artist al butoanelor, care s-a implicat serios în partea muzicală a proiectului. Bobo Burlăcianu este invitat la piesa „De ce n-apar folkiştii la televizor” în timp ce Andreea Andrei, sora Alexandrei, beneficiază de o piesă separată scrisă de Cosmin. Alexandra semnează muzica pentru o singură piesă, dar ne-a anunţat că pregăteşte un material solo, unde vom auzi mai mult jazz. Pe lângă unele povestiri privind lansarea, concertele, promovarea, veţi asculta şi piesele preferate de invitaţi cu Vali Sterian, Oren Lavie, Taxi, Regina Spektor, Nicu Alifantis, Julie London sau Gabriel Cotabiţă.
 
Aveţi ocazia să auziţi şi un amplu interviu de acum 44 de ani, acordat de Marc Bolan (T. Rex), unui jurnalist, unui DJ de radio din S.U.A. Interviul a apărut pe un CD, o reeditare a albumul „Electric Warrior”. Bolan e născut pe 30.09.1947 şi a murit  pe 16.09.1977 într-un accident de maşină.
A fost o prefaţă perfectă pentru un Top 5 Sentimental T.Rex . Pe primele locuri s-au aflat: 1. Get it On, 2. Telegram Sam, 3. Solid Gold Easy Action.
Veţi auzi şi un al doilea Top Sentimental. Partea a doua a duetelor internaţionale votate de prietenii emisiunii.
Agenda pop-rock include piese cu Philip Lavil, Bryan Ferry, Iron Maiden, Olivia Newton John ş.a.
 
Audio:
       
 
 
 
 
Selecţia mesajelor (au fost 350!):      

Alexandra Andrei live la Radio Romania
Alexandra Andrei

Marian, Sibiu: Eu vă ascult de mult timp, de vreo 4 ani, dar n-am trimis mesaje. O fac în noaptea asta pentru că mâine este o zi specială pentru mine: mă însor. Am emoţii. Poate veţi difuza piesa November Rain, care va fi dansul nostru la nuntă… trebuie să-l repet… dacă se poate. Vă ascult până dimineaţă.
Codrin Anghel Va salutam si va imbratisam cu drag! Ca in fiecare vineri noapte suntem cu urechile pe voi, eu Codrin din Orastie si bunica mea Ani! Salutari cu drag si invitatilor noptii!
Lavinia Ban: Îmi plac versurile, muzica, piesele!! Abia aştept să ascult albumul întreg! Felicitări!
Ionel Gan Bună dimineața! Vă ascult cu multă plăcere de la Londra.
Maria Moldovan Sunteti minunați!!! Salutari de la New York.
Emil, Arad: Săptămâna trecută nu am avut credit ca să pot trimite mesaj, dar o fac acum. Mulţumesc pentru interviul cu Joe Lynn Turner! Mi-a plăcut mult.
Ana Maria, Bucureşti: Apropo de concerte. Astăzi eram în autobuzul 311 şi ascultam radio (nu ştiu ce post era!) şi moderatorul emisiunii a anunţat că „Pe 14 octombrie cântă la Sala Palatului din Bucureşti, Morrison”. M-am gândit că nu poate fi Jim, deci speram să fie Van. Am intrat pe net şi era Morrissey. Cam aşa se promovează concertele…
Alina Manole Va multumesc pentru „ecuatia fericita” 🙂 Da, sunt doua concerte maine in cadrul carora va fi proiectat in premiera noul meu videoclip 🙂 Cei care vor veni la Teatrelli vor avea si exclusivitatea acestei vizionari pentru luna septembrie, intrucat videoclipul va fi pe youtube incepand cu data de 1 octombrie 🙂 Cat despre pretul biletului, acesta este rezultat al unui calcul contabilicesc al organizatorilor care platesc taxe la stat pentru organizarea acestui spectacol. In plus, suna dragut! 🙂 Cateva bilete se mai gasesc doar pentru al doilea spectacol (de la 21:15). Primul spectacol, de la ora 19:00, este sold out de acum doua saptamani, fapt care i-a determinat pe organizatori sa propuna „nebunia” a doua spectacole in aceeasi seara 🙂 Si eu am acceptat! Profit de ocazie sa le multumesc tuturor platitorilor de bilet! 🙂 A! Va mai fi o premiera muzicala…tot pentru cei care vin la concert! 🙂
Mihail Gagiu Multumesc pentru ,,lacrima” lui Sterian. Succes invitatilor din noaptea aceasta.
Miau007 vă salută pe toți, Alexandra Cosmin și Andrei! Mirifici invitați!
Iosefina Sincan cei mai frumosi oameni din lume.Frumoasa emisiune. Multumim.
Amalia, Bucureşti:Îmi place muzica difuzată la Psiholog! Felicitări! Mulţumesc!
DarkAngel: Am tăcut până acum, dar v-am ascultat. Mi-a plăcut muzica invitaţilor!
Teddy, Londra: Acestea sunt concursuri adevărate! Când piesele au text, scrii pe google 3 versuri şi găseşti piesa imediat. La piese instrumentale se vede cât de mult iubeşti un artist.
Anemona, Bucureşti: Bryan Ferry a fost la Bucureşti! Regret că n-am ştiut! Mi-aş fi dorit să-l văd.
Robby, Reşiţa: Parcă e alt om. Când îl vezi pe Bolan pe scenă, în videoclipuri, pare un „leu”, când vorbeşte este cam timid.
Bowie-fan:Excelent! Interviurile cu Marc Bolan sunt mai mult pentru fanii lui, pentru cunoscători. Ce bine că l-aţi difuzat!
Sorin, Bucureşti:Din păcate, succesul i-a „întunecat” judecata lui Marc Bolan… A devenit înfumurat.
Cosmin Vaman
Cosmin Vaman

Boogie: Cât groove! Nu mai vezi aşa ceva la trupele tinere.
Liviu, Timişoara:Prima oară am auzit de Marc Bolan prin GNR, care au făcut un cover după Buick MacKane. Apoi am căutat pe net şi am aflat că a fost un deschizător de drumuri. Eu îi atribuiam lui Bowie multe, dar am descoperit că Marc le făcuse puţin înaintea lui. Mulţumesc pentru top şi pentru interviu.
Marius, metalfan: Up the Irons! Mulţumesc!
Arici Ţepos: „Who motivates the motivator?” Up The Irons! Eddie rules!
Niko, Milano: Mulţumesc pentru Marc Bolan. Mie îmi plac piesele lui (chiar şi cele mai ciudăţele) şi textele. Am şi cartea lui de poezii, The Warlock Of Love! M-am bucurat să-l ascult la radio!
 

Va salut de toamna! Sunt la datorie si va astept mesajele! Daca nu vin, inseamna ca ati adormit, ceea ce e absolut normal! 🙂
Posted by Andrei Partos on Friday, September 25, 2015

 
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here