Beatrice Romanescu la Psihologul muzical (ediția 696 – 30.01.2016)

0
517

Beatrice Romanescu la Radio Romania 2016
Beatrice Romanescu la Radio Romania 2016

În deschiderea ediției puteți asculta o primă audiție cu grupul Q.Age din Germania, condus de Cosmin Marica, stabilit de mulți ani la Wurzburg.
A debutat în emisiune Beatrice Romanescu (născută pe 10.07.1965), director de marketing al Federației Române de tenis de Masă, om de afaceri, fostă vicecampioană europeană la tenis de masă (1980) și multe altele. A absolvit Facultatea de Turism (A.S.E.). O comunicatoare de excepție care a povestit multe despre sportul preferat, despre competiții, despre oamenii care slujesc acest sport foarte popular. Paradoxal este sportul cu cel mai mic buget, deși performanțele sunt constante de multe decenii. Beatrice este și un foarte bun comentator al competițiilor de tenis de masă la diferite canale de televiziune. Am discutat și despre subiectul ”naturalizărilor”, care la noi nu se practică, în timp ce multe țări din Europa câștigă competiții cu jucătoare din China. Beatrice a răspuns tuturor întrebărilor legate de domeniul tehnic, dar și de cel muzical. Pot spune că i-a cucerit pe ascultătorii de toate vârstele. O doamnă, o mămică a două fete măricele, cu mare pasiune pentru muzică, a arătat că poți merge la concerte și dacă ești un om foarte ocupat. Pe lista cu preferințe muzicale au figurat nume ca Whitesnake, Holograf, Queen, Bon Jovi, ABBA, Charles Aznavour, AC/DC, Guns N Roses, Alfredo Marceneiro, Laura Stoica, Frank Sinatra, Mihaela Runceanu, Gloria Gaynor  ș.a. A propus peste 40 de titluri, dar n-a fost timp pentru toate, motiv pentru a relua discuțiile despre sport și muzică, alături de B. Romanescu și poate componentele lotului național care au avut în 2015 un an excelent. A vorbit cu pasiune și emoție despre Elisabeta Samara, Daniela Dodean, Bernadette Szocs , Adrian Crișan și alții. E interesant de observat că la tenis de masă avem medalii europene din 1958 încoace, aproape constant. Cele mondiale sunt din 1936 .
Topul Sentimental este al lui Adrian Berinde (compozitor, interpret, poet, pictor). Primele clasate au fost 1. Captiv în inutil, 2. Cerneala ochilor tăi, 3. Albaștrii după ploi. Deși nu este un artist cu multiple apariții tv, deși a lipsit foarte mult din circuitul concertistic, A. Berinde a beneficiat de un număr suprinzător de mare de votanți!
 
 
Audio:

 
 
Selecția mesajelor (au fost peste 300!):
Marius, metalfan: Am aflat cu regret că ne-a părăsit şi liderul grupului Jefferson Airplane… Ce început de an groaznic!!
KissArmy: A doua bucurie a nopţii: avem o invitată frumoasă!
Teddi, Londra: Când aveam vreo 12-13 ani le-am cerut părinţilor să-mi cumpere palete şi minge de tenis de masă. Mi-au îndeplinit dorinţa şi m-am dus mândru a doua zi pe terenul de joacă şi le-am arătat prietenilor mei. Numai că a venit alt amic care avea şi el palete… şi mi-a zis: „ale tale sunt naşpa! Uite, ca să fie bune trebuie să aibă o faţă netedă şi alta cu zimţi”. Ale mele erau cu ambele feţe netede. N-am înţeles niciodată cum trebuie să fie, dar m-am ofitcat rău de tot la vremea respectivă. M-am dus acasă şi am plâns, le-am zis părinţilor că mi-au luat palete de jucărie, nu din alea adevărate. A fost o dramă.
Teia Raileanu: va scriu din Cluj… intre timp ce va ascult citesc cartea Pollyanna…
Mariana, 44 de ani, Cluj: Ştiţi cumva în câte şcoli există mese de tenis de masă pentru elevi? Puteţi face ceva pentru a ajunge la elevi şi a-i atrage spre acest sport? Aveţi discuţii cu directorii de şcoli?
Eduard Stefan Buna dimineata ! Intrebare: un jucator de tenis de masa ar putea face performanta daca ar decide dintr-o data sa joace tenis de camp ? Si invers. Sunt reflexele/calitatile asemanatoare, care ar fi punctele comune si cele care le separa. Multumesc. Emisiune placuta !
Lavinia Ban: Există o anumită dimensiune a paletei care trebuie respectată? Vă ascult cu drag!
Aurelian Grigoriu Ii doresc acestei fete frumoase multa sanatate, spor si reusita la federatia de tenis de masa.
Fane: Felicitări invitatei! Îmi place cum vorbeşte şi cum explică despre împortanţa sportului.
Ştefan: O admir foarte mult pe această doamnă! Vă felicit că aţi invitat-o! Aş vrea să o întreb dacă găteşte sau dacă mai are timp să gătească?
Maria, Spania: Tenisul de masă este un sport costisitor? Dacă un părinte ar vrea să-şi dea copilul la tenis de masă, la ce costuri ar trebui să se aştepte?
Ioana: Aţi fost şi la Lady Gaga? 🙂
Sorina. Bucşani: La Robbie Williams aţi fost? Unde aţi stat?
Roxana: Apropo de Phil Collins… În anii 90, David Bowie a cântat în deschiderea lui Phil Collins în cadrul unui festival. După concert a declarat: „M-am simţit ciudat! Publicul se uita ciudat la mine… Ei nu înţelegeau ce caut eu pe scenă, eu mă întrebam ce caut eu în deschiderea lui Phil Collins?! E clar că nu avem acelaşi public”.
Boogie: Îmi place mult de Beatrice! E vreo şansă să o întâlnim la un concert Iron Maiden? 🙂
Niko, Milano: Felicitări invitatei! Aş vrea să o întreb dacă Italia este un adversar de temut pentru noi?
F Loren Tina va spun sincer ,nu am acordat atentie mai deloc tenisului de masa, dar invitata dumneavoastra m-a facut curioasa prin pasiunea si claritatea cu care a vorbit despre acest sport!! nu ma asteptam sa fie si de data aceasta inca o editie pur si simplu extraordinara !! va ador invitata din seara aceasta !! doamne si cu cata pasiune vorbeste despre placerile ei (muzica si cultura rusa) . am o intreare, Doamna Romanescu are facebook ? unde o pot „urmari „?
Tania, Ucraina: Există controale antidopping în tenisul de masă?
Mihaela: Felicitări invitatei! Îmi place foarte mult cum povesteşte!
Valentin, Videle: Sunt la serviciu şi vă ascult. Întrebare: dacă un jucător ţipă sau face un gest urât, există sancţiuni?
Ionică Iordan, profesor de badminton la clubul sportiv şcoala nr 6 din Bucureşti: Invitata dvs a făcut în această noapte un serviciu extraordinar sportului în general şi tenisului de masă în special. Vă mulţumesc!
Irina: Felicitări Beatrice! Eşti extraordinară!
George, Los Angeles: Apropo de reuniuni, am deja bilet la concertul Guns N Roses. 🙂
Traian: Să fim serioşi! Nu interesează pe nimeni dacă Bill Ward e sau nu pe scenă! Dacă sunt ceilalţi 3, atunci e perfect! Bill nici măcar nu este un toboşar atât de bun.
Larry: Mulţumesc pentru Bruce Dickinson!
 
sursa (pentru partea audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here