Beijingul, acuzat că minte în legătură cu morţii de coronavirus

Articol Ion Gaidau, publicat pe site-ul Adevărul

0
590

Pe măsura ridicării măsurilor de carantină la Wuhan, tot mai multe voci vorbesc despre netransparenţa de care a dat dovadă conducerea de la Beijing în legătură cu situaţia reală din acest oraş de unde noul coronavirus a plecat în lume în decembrie.

Oficial, China a declarat până acum 81.470 de cazuri de contaminare, dintre care 3.304 fatale, mai puţin decât Statele Unite, Italia şi Spania. Totuşi, unii jurnalişti şi experţi, precum şi mulţi locuitori din Wuhan se îndoiesc de acest bilanţ. Reţelele de socializare au fost inundate cu fotografii cu urne funerare şi oameni aşteptând la coadă să intre în posesia lor.

Potrivit portalului Caixin, cele şapte case funerare din Wuhan s-au pregătit să distribuie câte 3.500 de urne pe zi pentru perioada 23 martie – 4 aprilie. Astfel, aproape 42.000 de urne funerare vor fi livrate în toată această perioadă care precede sărbătoarea Qing Ming, când chinezii îngrijesc mormintele strămoşilor lor.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/international/asia/video-beijingul-acuzat-minte-legatura-mortii-coronavirus-bilantul-estimat-wuhan-mai-mare-decat-oficial-furie-izolare-1_5e81eba75163ec42714f9d2c/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here