Berti Barbera la Psihologul muzical (ediţia 627 – 4.10.2014) – AUDIO

0
140

Berti Barbera la Radio Romania
Berti Barbera la Radio Romania

Am început cu un scurt Remember Moţu Florian Pittiş şi un altul dedicat memoriei lui Dan Spătaru care ar fi împlinit 75 de ani (pe 2.10). Colaborarea peste timp cu  foştii BZN, Jan Keizer şi Anny Schilder a surprins şi plăcut unanim.
Berti Barbera a mai fost la noi, iar acum a revenit pentru a anunţa un nou album realizat împreună cu vechiul şi talentatul său prieten, Nicu Patoi. ”100 Hours”, da 100 de ore au petrecut ei în studio pentru a înregistra piesele dintre care o bună parte pot fi ascultate aici (a fost o avanpremieră mondială). Cover-uri de mare calitate cu piese lansate de Peter Gabriel, The Beatles, Supertramp, Soundgarden, Genesis, Queen, Stevie Wonder vor figura pe viitorul album. Berti ne-a oferit repere, argumente, explicaţii pentru fiecare opţiune, a răspuns numeroaselor întrebări ale celor de acasă. Când va veni cu Nicu Patoi, vom avea cu siguranţă, versiunile live ale pieselor prezentate. Ne-a povestit despre miniturneul susţinut alături de Alexandru Andrieş. Berti apare şi pe DVD-ul „Interioare 2014” alături de Al. Andrieş, Ioana Maria Mîntulescu şi chitaristul Sorin Romanescu. Tot în această formulă au fost în ţară şi tot astfel vor cânta şi pe 13 octombrie, de ziua lui Andrieş, pe scana Sălii Radio.
Am avut parte de o relatare spumoasă de la Braşov realizată telefonic de Michaela şi Marcel Platon. Avea loc acolo cea de-a doua ediţie a Festivalului Dracula Film. Au fost şi o serie de concerte rock. Nu putea lipsi din programul nostru Alexandru Andrieş cu „Dracula Blues”!
Agenda pop-rock a inclus nume ca Savoy (era ziua lui Marian Nistor), Rocio Durcal, Julien Clerc, Pet Shop Boys, Deep Purple, Bonnie Tyler.
La Răspundem când suntem în stare s-au adunaz nume grele, propuse de ascultători: Glenn Miller, Megadeth, BZN, Riccardo Del Turco, Pasărea Colibri, Metallica, Vali Sterian, Dolly Parton, Nana Mouskouri şi Harry Belafonte ş.a.m.d.
Top 5 Sentimental a fost cu Vunk (şi Vank). Primele trei locuri au fost ocupate de 1. 1000, 2. Baladă pentru o minune, 3. Vreau o ţară ca afară.
Audio:

 
 
 
Mai jos puteţi citi o parte din cele peste 250 de mesaje primite:
Alin  – Salut Andrei, salut Berti. Suntem pe receptie si la Viena. Eveniment important la Timisoara duminica 5 oct: ProMusica 41 la sala Capitol. M-as bucura sa ascult o piesa Pro Musica daca ai in playlist.  All the best.
Cristi, Olanda  Salutări de pe șoselele Europei! Merge la suflet Moțu Pittiș! Cine are urechi de auzit, să audă! Cât de actual este acest text!!! Vă vine să credeți?
Vicky  Sună bine duetul cu Dan Spătaru!  Felicitări celor doi! I-am văzut și la Măruță.. Au cântat piesa și… cam atât… eu fost expediați… Nu am aflat mai nimic despre cum s-a născut această „colaborare”….
Ionel Gan: Vă ascult în fiecare săptămână, vineri seara la Londra!
Stefan Bogdan Lucian Va salut dle Partos,o salut si pe Iulia Rdu si ii urez multa santate dar il salut si pe dl Berty.Ce emisiune minunata era „Taverna”.Ce pacat ca nu se mai face.Ce sanse sunt sa va putem revedea dle Berty cu o emisiune proprie?Ce frumos ar fi.
Claudiu , Cluj – Buna seara si felicitari invitatului d-voastra! Va ascult pana in zori de zi! Emisiune faina!
Cristina , Roman -Daca nu ma insel, un cover este o preluare a unei piese muzicale inregistrata anterior. De multe ori, cover-urile pot fi considerate ca un omagiu sau tribut adus interpretului care a interpretat initial piesa. Noii interpreti pot reda piesa intr-un stil propriu, aducand si elemente proprii, originale. Un cover poate fi socotit ca sursa de inspiratie in cariera ulterioara a interpretilor care au preluat melodia.
Jean Alexandrescu-Slobozia, Ialomita  Am iubit BZN, l-am iubit pe Dan Spataru. In viata mea de 46 ani nu i -am gandit impreuna. Fetita mea de 20 ani zboara luni in tara lor. E prea mult pt mine!
Marcel Pricop, şofer de Tir – Superbă piesa şi interpretarea! Mă întreb ce părere ar avea Phil Collins despre ea? . Vă ascult din Cehia.
Ankka Iorgu: Aceste coveruri sunt mult mai melodioase decât originalul! Felicitări!
Teo, Breaza: Super interpretarea piesei Beatles. Felicitări Berti! La ce instrumente mai cântă în afară de percuție?
Silviu, Rădăuți: Felicitări! Albumul este extraordinar!
Boogie: Mereu am considerat că Nirvana, Pearl Jam și Soundgarden au distrus rock-ul… Nu mi-au plăcut niciodată piesele lor și credeam că așa va fi pentru totdeauna. Dar, uite că minunea s-a întâmplat și pot spune, în sfârșit, că îmi place și mie o piesă din perioada grunge. Mulțumesc Berti!
Tudor, șofer de tir: Vă scriu de la Copenhaga. Voi pleca în curând spre București. Berti se uită la Vocea României? Ar accepta să fie în juriu la o astfel de emisiune?
Marius, metalfan: dvs ne-ați adus în case atâția artiști extraordinari: și români și internaționali! cum să nu ne placă Psihologul? dacă dl vice primar e nemulțumit n-are decât să caute un program care îi place! să ne lase pe noi în pace!
Angela Oancea: superb duetul Nana – Harry! Vă mulțumesc!
IOSIF TIRISTUL -BUNA DIMINEATA ! AM OCAZIA SA VA ASCULT DUPA MULTA VREME,SUNT LA VOLAN SPRE MUNCHEN.SUNT FAN YANNI.D-LE PARTOS SI D-LE BERTI,PAREREA DV DESPRE EL..?
VICEPRIMAR COM BUCOVÄT JUD TIMIS: MATI LUMINAT .AM INTELES CUM STAU LUCRULE SI IMI CER SCUZE PUBLIC.NU AM NIMIC CU DL BARBERA.CU DUMNEATA
Valy , Baia Mare – Acest vice, este cred din epoca glaciala. Nu stie nimic. Nu-l bagati ìn seama. Sa zica mersi, pt post. Oare ce culoare are, ca prea seamana cu multi de azi.
Mircea , Carbunesti , Gorj – Acel domn vice nu-si dă seama câtă liniste sufletească sau încântare ne aduce emisiunea dv. Vă multumim , d-le Partoș.
Gordon , Timisoara – Mă duc şi îmi plătesc în avans amenda pentru perturbarea liniştei publice şi vinerea viitoare voi asculta emisunea la viceprimar la geam .
Anonim: Cunoastem pe viceprimar.Stä in Bazosu Nou Com Bucovät are magazin da pe datorie cu dobindä 10 % e finul lui dl Bojinä seful jud Timis si fiul lui Tibil Gh.fost sef CAP om controversat .anonim nu vreau probleme
Gelu -Va salutam  din San Francisco. E Vineri seara si am intrat in weekend bineinteles cu voi.Muzica buna ,vreme frumoasa sa tot traiesti ….plus ca am  luat si salariul. Va doresc toate cele bune si tineti-o tot asa.
Cristian Popescu Sa-ti traiasca minunatia de baietel pe care il ai .In rest nu conteaza nimic . Ai o emisiune super si originala ! Esti singurul care ai o emisiune care se desfasoara pe parcursul a 5 ore noaptea si reusesti sa alini multe suflete
 
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here