Berti Barbera și Nicu Patoi au lansat albumul „100 Hours”

0
50

100 HOURSCe pot face doi muzicieni în 100 de ore de studio, după ce au cântat zece ani impreună și au trăit momente memorabile, acumulând o experiență bogată? Ce mai faci după zece ani, pentru a rămâne activ și implicat? Cam despre asta e vorba pe noul album înregistrat și lansat de Berti Barbera și Nicu Patoi, doi artiști atipici, anti-vedetă, care au înnobilat fiecare loc în care au apărut prin amprentă, virtuozitate și căldură.
100 Hours” reprezintă timpul folosit pentru a îngloba zece ani de experiențe comune, în care s-a dezvoltat o comunicare subtilă, profundă, în care totul se petrece tacit, fără ezitări, ca într-un mecanism bine reglat.
Toate cele 12 piese selectate pentru acest repertoriu sunt trecute prin acest spectru al intuiției matur articulate. Le veți recunoaște, în timp ce vă veți bucura de noile abordări instrumentale și de contribuția admirabilă a invitaților care la rândul lor îmbogățesc acest proiect, una dintre cele mai sincere manifestări artistice de pe scena muzicală actuală, dedicate celor care înca nu s-au plictisit să se regaseasca în latura echilibrată, estetică, a muzicii.
Berti și Nicu pot fi un exemplu pentru oricare alt muzician, cel puțin în ceea ce privește calitatea producției și maturitatea abordării, fiind în același timp cel mai bun ghid de muzică autentică pentru publicul atent. Totul a fost înregistrat în regim acustic și nu există niciun fel de efect artificial sau corecție digitală, deci putem spune că ”100 Hours” este, printre altele, un album ”bio”.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here