Bolnavii de cancer stau la cozi de zeci de metri pentru tratament: Sunt cei mai expuși infectării cu coronavirus. Ce face statul român e crimă colectivă

Articol preluat de pe site-ul HotNews.ro

0
156

Bolnavii de cancer din Cluj stau la cozi de zeci de metri, în frig, luni dimineață, pentru a își primi tratamentul care îi ține în viață. „În plină criză Covid 19 acești bolnavi sunt cei mai expuși infectării. Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește crimă colectivă”, atrage atenția deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, care a făcut publice imaginile.

În fața Institutului Oncologic Ion Chiricuță din Cluj-Napoca este coadă de zeci de metri la care stau pacienții, în frig și ninsoare, arată imaginile făcute publice de deputatul Emanuel Ungureanu.

„Am urlat zile în șir la Guvern să permită emiterea rețetelor on line pentru pacienții cu cancer, să desființeze temporar mizeria numită card de sănătate, să valideze consultații telefonice și servicii de telemedicină. Ori nu le pasă, ori sunt incompetenți sau mai degrabă ambele. Imaginile acestea mi-au sfâșiat inima”, adaugă Emanuel Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here