Lala Roxana vă propune playlisturi cu muzică românească

Articol de Lala Roxana

5
259
Ma tot gandesc la vlogul de ieri si la ce as putea sa fac eu pentru a-i ajuta pe artisti,.
Nu stiu daca foloseste la ceva, dar vreau ca in fiecare zi sa ascult cat mai multa muzica romaneasca. Poate ca putinul trafic pe care il voi face pe canalele lor de Youtube le va aduce macar un cent.
Asa ca incepand de astazi voi face in fiecare zi un playlist cu cate 2 melodii de la 5-6 artisti/formatii, pe care il voi asculta pana cand ma voi plictisi de el. Nu va speriati, doar pe acesta il voi posta aici😀, restul vor fi doar pe pagina mea.
Azi am fost partinitoare si am ales 6 formatii timisorene (ordinea este aleatorie, doar prima piesa e pusa intentionat acolo din cauza mesajului). Poate vreti sa le ascultati si voi.
PS: Am ales, in general, cantece de pe canalele lor oficiale, dar nu stiu daca sunt monetizate. Cu foarte mici exceptii, nu apar detalii de genul asta in descriere.

Playlist 1:

 

Playlist 2: putin folk romanesc

Am inceput cu Evandro Rossetti pentru ca artistii au nevoie si de sprijin moral, nu doar de cel financiar.
PS: Am ascultat de muuulte ori playlist-ul de ieri si inca nu m-am plictisit de el.

Lista chiar m-a chinuit pentru ca am ascultat foarte putina muzica in stilul asta si putinii artisti de care aveam idee ori nu au canale proprii de Youtube (cred ca se saboteaza singuri), ori nu au muzica proprie (de aceea am renuntat la cuvantul „romaneasca” din numele playlist-ului).
Sper ca a iesit ceva cat de cat coerent.

Playlist 3: Blues

Inapoi la ce stiu si imi place.

Playlist 4: Rock (ceva mai „rau”)

 

 

Playlist 5: Pamflet/satira cu mesaj

Alegerea temei din seara asta, si implicit a primei melodii, a avut ca motiv faptul ca unii pot sa se gandeasca ca facutul de playlist-uri e o dovada de detasare inconstienta de la situatia grava prin care trecem toti. Si mai sunt si cei care spun ca nu e bine sa glumim acum.
Ei bine, eu tratez criza asta foarte serios, dar muzica si umorul de buna calitate ma mentin sanatoasa mental.
PS: Stiu ca mesajul unor melodii este deranjant pentru unele persoane, dar mie imi plac. Nu va convine o melodie, treceti la urmatoarea.

Playlist 6: InstrumentALL (Multumesc Cristina Bogdanescu pentru nume!)
O scurta selectie de muzica instrumentala.
Intentionat am lasat jazz-ul deoparte. Merita un playlist propriu, dar cunosc prea putin genul asta. Poate incearca altcineva.

 

Playlist 7: Jazz (selectie Lavinia-Mihaela Ban)

Ce bine e sa ai prieteni!
Ieri am spus ca nu ma pricep la jazz suficient cat sa fac un playlist si imediat Lavinia s-a oferit sa se ocupe de asta (ca sa ma ajute si ceva legat de cifra 7 ). Si sigur ca a facut-o!
Sa nu o ascultati daca spune ca am lucrat impreuna . Nu e adevarat. Ea a cautat artisti, a ascultat, a ales muzica. Tot ea a discutat si cu Cristina Bogdanescu, care a sugerat-o pe Anca Parghel. Contributia mea a fost de gazda a playlist-ului pe canalul de Youtube si de „amestecator” de piese, deci pur tehnica.
Cu ce m-am ales eu? Cu o selectie buna dintr-un gen pe care aproape ca nu l-am ascultat, o dupa-amiaza petrecuta online cu Lavi si promisiunea altor discutii si intalniri faine.
Enjoy!

 

 

Playlist 8: folk

Portia zilnica de muzica romaneasca

 

 

Playlist 9: Actorii

Mai trebuie sa spun ca selectia de astazi este facuta de 

Lavinia-Mihaela Ban

? Desigur ca nu! A muncit mult la el, dar a meritat. L-am definitivat impreuna, azi-noapte la ora 4, dupa ce am „taiat” multe piese (si Corina, Anca, Medeea, si … canta), altfel nu mai terminam niciodata . Au ramas 12 piese, toate faine.

Tot ea a ales tema aceasta si sa stiti ca mai are inca o idee in lucru.
Astazi este Ziua Mondiala a Teatrului si, chiar daca scenele sunt goale, nu inseamna ca nu trebuie sa sarbatorim.
Pentru ca suntem un grup „muzical” , am ales cantecul, dar pe actori ii puteti gasi si online. O multime de teatre transmit spectacole vechi si noi, artistii recita sau citesc, deci fac ce stiu ei sa faca mai bine, pentru ei si pentru publicul care ii iubeste.
Momentan putem doar sa ii ascultam, dar poate vom fi mai multi in salile de spectacol cand se vor redeschide.
PS. Acum toti artistii trec prin momente dificile. Daca aveti posibilitatea, o mica donatie catre oricare dintre asociatiile care ii sprijina ii ajuta foarte mult.

 

Playlist 10: Timpul

Diseara este Ora Pamantului, la noapte se trece la ora de vara – totul este despre timp, de unde si tema de astazi.
Prima melodie selectata a fost Opriti timpul a Corinei Chiriac, dupa care am gasit si un cantec vechi al Margaretei Paslaru, dar, pe masura ce adaugam piese, mi-am dat seama ca locuri acestor doamne nu este aici, ci intr-un playlist cu vocile de aur romanesti, asa ca am schimbat abordarea.
Am renuntat si la alte piese pentru a pastra o oarecare coerenta in ascultare.
Stiu ca unii artisti au fost si in selectiile anterioare, dar imi ating limitele de cunoastere a muzicii autohtone.
Sper sa va placa ce a iesit.

 

 

5 COMENTARII

  1. Asa este. Dar nu se pot asculta decat cu ecranul telefonului deschis pe pagina. Nu poti schimba pagina, nu poti folosi telefonul, nu poti folosi Chromecast. Este incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here