Boloni, dezgustat de imnul naţionalei: „Cel care a compus versurile imnului a fost un om foarte, foarte sărac din punct de vedere intelectual“

0
39

Articolul este preluat de pe site-ul Adevărul.ro
Ladislau BoloniFostul selecţioner spune că meciul cu Ungaria vine într-un moment nu tocmai bun pentru România şi îi critică pe cei care au acceptat versul „Pe ei, pe mama lor“ în melodia trupei Iris.
La meciul de sâmbătă se va lansa imnul oficial al naţionalei României. Include şi un vers controversat, „Pe ei, pe mama lor“, care a stârnit multe critici.
Cel care a compus versurile imnului a fost un om foarte, foarte sărac din punct de vedere intelectual. L-aş trimite în Anglia ca să asculte acolo imnurile unor echipe de fotbal. Sincer, cred că şi în Africa ar putea găsi imnuri mai inspirate decât cel al naţionalei României.
 
Să ştiţi că celebra trupă Iris a compus versurile imnului…
Nu mă interesează. Aş fi avut aceeaşi părere şi dacă imnul era conceput de Beatles. N-am auzit de Iris, dar poate că vina e a mea, că sunt plecat de mulţi ani din România şi, oricum, ascult Leonard Cohen.
Cei de la Iris susţin că versul „Pe ei, pe mama lor“ a fost introdus la cererea expresă a reprezentanţilor suporterilor.
Eu cred că cei de la Iris au vrut să se afirme cu orice preţ. Dar problema nu e la Iris, ci la cei care au acceptat treaba asta. Tâmpiţi sunt peste tot, şi în România, şi în Ungaria, şi în Germania şi în Zambia. Dar de ce trebuie să domine ura şi prostia şi în secolul 21?
Credeţi că eventualele incidente în tribune la meciul de sâmbătă pot fi puse şi pe seama unui astfel de imn provocator?
Nu. Dacă vor fi incidente, atunci vinovaţi o să fie bozgorii care trebuie să iasă din ţară…
Puteţi citi interviul în întregime aici:
http://adevarul.ro/news/sport/boloni-dezgustat-imnul-nationalei-ce-legatura-fotbalula-Si-vor-incidente-vina-vor-bozgorii-1_5433e1b00d133766a8bd530d/index.html
 
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here