Brian May: „Întâlnirea cu Adam Lambert a fost un dar pentru Queen”

0
68

Brian MayPe 19 noiembrie 2014, Brian May a acordat un interviu revistei germane NeuH Magazine, în care vorbește despre Freddie Mercury, Adam Lambert, concertele trecute și cele prezente, despre lansarea celor trei piese cu vocea lui Freddie (care nu au mai apărut pe niciun album). Înregistrarea video a interviului o găsiți mai jos.
 
Brian May: „Găsirea lui Adam Lambert a fost un dar pentru noi… Eu nu căutam un solist vocal… dar l-am văzut pe acest tip care seamănă din anumite puncte de vedere cu Freddie… Este simpatic, are o voce excepțională și are ceva din spiritul formației. Așa că am decis să îi dăm o șansă. Iar oamenii sunt atât de fericiți. Energia pe care o generăm în sala de concert este la fel de intensă ca întotdeauna. Cred că Freddie ar fi de acord cu mine, nu cred că ar fi fost supărat să mă audă spunând aceste lucruri. Show-ul nostru de astăzi, alături de Adam Lambert, este la fel de bun ca toate celelalte concerte susținute în trecut”.
 
Brian May: „Să asculți înregistrările veci este un proces foarte emoționant. Sunt momente în care amintirile te lovesc cu putere. Îi aud vocea și am impresia că lucrurile s-au întâmplat ieri. Am avut impresia că Freddie era în preajma noastră. Dar este cu atât mai emoționant când asculți aceste înregistrări veci cu altcineva. Prima persoană care le-a ascultat a fost soția mea, ea nu a participat la procesul de remasterizare, iar când am văzut reacția ei mi-au dat lacrimile. Atunci când împărtășești astfel de lucruri cu alte persoane, emoțiile se amplifică, totul devine mai real. Dar sunt momente foarte bune pentru că sunt foarte mândru de ceea ce era Freddie cu noi, sunt foarte mândru de echipa pe care o formam împreună”.
 
Brian May: „Chiar dacă avem fiecare proiecte individuale, Queen va fi mereu „mama”. Spiritul lui Freddie a rămas mereu alături de noi. Este destul de ciudat pentru că a fost o perioadă în care eu și Roger ne-am împotrivit acestui lucru, nu vroiam să vorbim despre Queen după dispariția lui Freddie. Vroiam să fim doar noi înșine, să ieșim din umbra Queen. Dar ne-am dat seama rapid că a fost doar o reacție la durere, la șocul de a-l pierde pe Freddie. Dar acum, după ce au trecut atâția ani, ne-am mai maturizat și suntem mândri de ceea ce am făcut. Avem noroc că suntem încă în viață și că putem cânta în continuare și suntem fericiți că muzica pe care am creat-o alături de Freddie poate fi transmisă mai departe. Sigur că nu toți sunt încântați. Unii vor prefera întotdeauna să stea acasă și să asculte albumele vechi, dar cei care doresc să trăiască experiența Queen live vor fi în sala de concert.
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here