Brian May și Denis Pellerin au publicat o carte 3-D despre moda din perioada Victoriană

0
67

Brian May Denis Pellerin  Foto de Yves Salmon
Brian May Denis Pellerin
Foto de Yves Salmon

Brian May, chitaristul trupei Queen, și istoricul francez Denis Pellerin au lansat o carte despre moda din perioada Victoriană. Intitulată „Crinoline: Fashion’s Most Magnificent Disaster”, cartea a apărut la editura London Stereoscopic Company și conține multe fotografii 3-D făcute în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Lansarea cărții a avut loc la studiourile de film London’s Sands și a beneficiat de o prezentare stereoscopică  făcută de Brian May și Denis Pellerin, dar și de o prezentare de modă în care vedeta a fost soția lui Brian MayAnita Dobson.
 
Brian May si Anita Dobson  Foto de Yves Salmon
Brian May si Anita Dobson
Foto de Yves Salmon

„Am avut două fenomene interesante în epoca Victoriană. Unul a fost stereoscopia, care a devenit o obsesie în perioara 1850 – 1860, iar celălalt a fost crinolina, o altă obsesie majoră. Aceste două fenomene au interacționat în mod neobișnuit. Crinolina a fost un fel de furtună pentru publicul Victorian, iar pentru femei, crinolina a fost un fel de eliberare. Este greu să faci o cercetare despre femeile din perioada Victoriană pentru că ele aproape nu existau. Nu aveau un statut, nu aveau acte. Singurul lucru pe care îl aveau era faptul că erau „soția cuiva”. În momentul în care soțul lor murea, ele nu mai aveau nimic, erau din nou în stradă și nu își puteau hrăni copiii decât dacă se recăsătoreau. Dar în momentul în care a apărut crinolina, totul s-a schimbat, atât metaforic cât și concret. A creat spațiu în jurul lor. Le-a oferit un statut”, a declarat Brian May.
 
Cartea „Crinoline: Fashion’s Most Magnificent Disaster” poate fi comandată aici: http://www.londonstereo.com/books-crinoline.html
Toți cei care comandă cartea vor primi și un „Owl Viewer”, un dispozitiv inventat de Brian May pentru a putea vedea imaginile 3-D.
 
QVă reamintim că pe 21 iunie, trupa Queen & Adam Lambert va susține un concert în Piața Constituției din București. Bilete găsiți aici: http://www.eventim.ro/ro/bilete/emagic-classics-queen-adam-lambert-bucuresti-piata-constitutiei-838261/performance.html
Organizator: Emagic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here