TVR iese în curte. Cioloș dă speranțe în criza Eurovision

0
20

Monica GhiurcoArticol preluat din Evenimentul Zilei
Aproape 200 de angajați au ieșit, ieri, în curtea TVR și au protestat faţă de situaţia în care se găseşte instituția, dar și pentru susținerea Monica Ghiurco la conducerea postului public.
De câteva săptămâni, Televiziunea Română se află fără o conducere votată de Parlament, după ce propunerile Consiliului de Administrație la funcția de președintedirector general, George Orbean și Monica Ghiurco, au fost respinse. Angajaţii au semnat și o petiţie de susținere pe care o vor depune la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, în care denunţă afirmaţiile făcute de unii politicieni și anume faptul că reprezentantul angajaţilor în CA nu poate conduce TVR.
Se caută o soluție
Prima reacție a Guvernului după ce TVR a anunțat că România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision şi nici nu va putea transmite competiţia a venit ieri, după ce primul ministru, Dacian Cioloș, a spus că va căuta o soluție. În prezent, TVR datorează EBU (cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume) peste 10 milioane de euro, iar instituția a anunţat organizaţia că nu mai are cum să susţină aceste plăţi.
 
sursa: http://www.evz.ro/tvr-iese-in-curte-ciolos-da-sperante-in-criza-eurovision.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here