BRONZ DE AUR! 20.12

0
46

ROMANIA BRONZ HANDBAL (600 x 394)Au fost zile perfecte, zile fără fotbal (aproape), zile cu handbal de calitate, dar şi cu multe ciudăţenii. Fetele noastre au obţinut bronzul, după o partidă fără istoric împortiva Poloniei. 31-22! *  Am văzut şi finala cea mare. Tot o partidă fără istoric(31-23). Olanda mai slabă decât părea, a pierdut clar în faţa unei Norvegii dezlănţuite.*Cristina Neagu e cea mai bună jucătoare a turneului (a dat şi cele mai multe goluri, 63), alături de Alice Elisei face parte din echipa Campionatului. La debutante au intrat în echipa lumii Eliza Buceschi şi Perianu. Paula Ungureanu merita să fie declarată cel mai bun portar, dar n-a fost. * Am văzut festivitatea de închidere, de premiere. Am văzut faţa preşedintelui Federaţiei Internaţionale. Nu-mi inspiră nici 10% încredere.* Momentul cu fetele noastre a fost emoţionant pentru toţi cei de acasă şi grupul de suporteri minunaţi din sală.* N-am aflat cum s-au stabilit grupele turneelor preolimpice. Unul va fi la noi, dar am „picat” cu Danemarca şi Muntenegru alături de Uruguay! Grupă foarte grea. N-a întrebat niciun jurnalist de la Dolce cum se stabilesc grupele, n-a spus-o nici infatuatul preşedinte Al. Dedu, dar nici simpatica Narcisa Lecuşanu, analist şi vicepreşedinte al F.R.H. Narcisa este un mare câştig în zona comunicării pentru handbal. Ea anunţat că renta viageră va fi dublată, conform unui mesaj primit de la ministrul Elisabeta Lipă! Vedeţi că se poate? * Am aflat că suma care le revine, conform legii (aşa a spus Dedu) fetelor, este de 7.500 de Eu. Mi se pare umilitor de puţin. Apoi a revenit cu un telefon şi ne-a anunţat că premierul Cioloş va mări suma. Nu se ştie cu cât. Aceste fete meritau aur, dar au avut grijă să nu-l ia organizatorii.* Acum merită prime serioase şi guvernanţii, federaţia şi sponsorii nu-s capabili să iasă prompt cu un comunicat ferm. N-ar trebui să fie sub 50.000 de Eu pentru fiecare jucătoare!* De 10 ani n-am ajuns pe un podium mondial! Nu există sport de echipă în care să fim printre primii trei. *Nu există domeniu în care România să apară printre primele trei clasate. De ce să nu răsplătim o astfel de reuşită? * FELICITĂRI FETELOR ŞI STAFF-ULUI PENTRU MAREA PERFORMANŢĂ!
P.S. Se pare că Thomas Ryde a umblat la atitudine, la mentalitate. A creat coeziune şi astea au contat! În 4 partide ale noastre n-au mai căzut, nu s-au pierdut. Mi se pare un câştig imens! Exact asta a remarcat şi Radu Paraschivescu la DigiSport. Singurul care a subliniat acest aspect. Rar am văzut, auzit atâtea întrebări stupide câte a emis Vali Moraru către Paula Ungureanu...Handbalul e cu mult peste presa sportivă de la noi! Pentru fotbal sunt toţi buni!
P.S2. A fost dizgraţios cum un om de sport, ca Al. Dedu, a ţinut să linguşească conducerea de partid şi de stat. Nu credeam că aşa ceva mai poate exista în 2015!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here