BRUKENTHAL FEST: 50 de ani de cariera muzicala pentru Ricky Dandel. Special guest: Florin Piersic (10 august)

0
26

brukenthal-fest 10 augustEveniment de tinuta la Palatul Brukenthal din Avrig, alaturi de artisti celebri: Ricky Dandel si Florin Piersic, pentru o seara relaxanta de vara, pe 10 august, cu amintiri dintre cele mai placute, chiar la poalele Carpatilor Transilvaneni, intr-un decor mirific, un ansamblu arhitectural baroc, unic in Europa, ce a fost Resedinta de Vara a lui Samuel von Brukenthal.
Lasati-va purtati de farmecul gradinilor baroce din secolul al XVII-lea, de glasul & talentul inconfundabil al lui Ricky Dandel si farmecul actoricesc inegalabil al lui Florin Piersic!
Biletele costa 99 lei si vor fi puse în vânzare 12 iunie, pe site-ul startickets.ro!
Mult mai multe informatii pe gqentertainment.ro de la 1 iulie!
Pretul biletului include: restaurant cu produse bio, terasa, expozitii de vara si bunuri sasesti, expozitie de haine medievale, posibilitate de a vizita ferma de cerbi, ponei, biserica fortificata de la Hosman si multe, multe alte activitati turistice pentru momente de neuitat!
Mai multe informații despre acest eveniment vor fi anunțate după 1 iulie. Organizator: German Quality Entertainment.
DESPRE RICKY DANDEL
Ricky Dandel, nascut pe 30 septembrie 1952, la Sibiu, este solist vocal, compozitor, textier, prezentator, moderator si show-man. “Atunci când eu cânt, nu am vârstă, ma simt exact ca la 15 ani, e un elixir, cred că nici un drog nu și-ar face efectul mai tare asupra mea așa cum acționează muzica. Îmi dă niște trăiri deosebite și oamenii simt acest lucru, publicul nu poate fi înșelat cu povești, ei simt foarte clar dacă tu ești sincer sau nu”, declarat Ricky Dandel.
„La 14 ani m-am urcat in tren și m-am dus la București. Mi-am zis că vreau să devin cântăreț. Nu am dat foarte tare din coate, oamenii m-au căutat, compozitorii mi-au dat piese… Bunica mea mi-a cumpărat prima chitară, a fost practic sponsorul meu muzical la vârsta de 14 ani. Totodată mi-a dat un sfat foarte bun, a zis: «ocupă-te, cântă, e minunat, foarte bine, dar fă-ți și o meserie serioasă!». Am urmat Facultatea de Litere, am absolvit-o și am fost în paralel și profesor, ceea ce fac și în prezent în Germania”, a conchis artistul.
In anul 1975 a absolvit Facultatea de Litere si Istorie din Sibiu, secția engleza-germana. Este absolvent al Academiei de Comert, secția marketing. In 1967 înființează la Sibiu trupa beat-rock “Solaris”, alaturi de care pleaca in mai multe turnee în Transilvania. Cu această trupă debutează in televiziune. În 1971, casa de discuri Electrecord îi editează primul maxi-single și un an mai tîrziu pe următorul album, ambele cu compoziții proprii.
În anii 1974 și 1976 participă la Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu cu recitaluri în compania formației Erik Manyak. În 1988, la concursul Melodii 88 obține o mențiune pentru piesa “Cu tine”. În 1982 obține un premiu de creație la Cavan International Song Contest din Irlanda și revine pe scena festivalului în 1990.
În 1989 se stabilește în Germania. Pana in 1996 este artist liber profesionist si docent liber-profesionist pentru marketing, retorică și Business English, iar din 1997 este profesor de engleză și germană la Munchen.
Este deținătorul titlului academic MA (Magister Artium) pentru limba engleză al Ministerului de Cultură și Învățământ din Bavaria, Germania. În 2005 susține examenul de doctorat la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și obține titlul academic de Doctor în filologie (magna cum laude) la Catedra de Studii Britanice si Americane.
În 1990 Ricky Dandel devine membru al Uniunii Compozitorilor din Germania și membru GEMA, în calitate de compozitor, textier si editor muzical (Rick’s Music).
1981 sustine un recital la Festivalul International “Intertalent” din Praga, iar in 1990 un drecital la Festivalul International de la Cavan, Irlanda. Susține recital la festivalul internațional „Cerbul de aur” în deschiderea concertelor Sister Sledge din 1992 și Jerry Lee Lewis din 1994. În 1992-1994, 1996, 2001 este prezentator la cinci ediții ale festivalului de la Brașov. În 1993 este președintele juriului internațional al Festivalului de la Vilnius, Lituania unde susține și un recital. În 1994 prezintă și are recital la Festivalul Internațional „Orfeul de Aur” din Bulgaria alaturi de Toto Cotugno.
În 1995 este moderator si sustine un recital la „International Pamukkale Music &Culture Festival” din Turcia. În 2000 si 2008 este gazdă și prezentator la Festivalul Callatis de la Mangalia, avându-l ca invitat pe Chris Norman. În 2002 este moderator al Festivalului Internațional „The Golden Magnolia” din Baton Rouge, Louisiana SUA. În 1999 discul single „Du bist mein Licht”, creație proprie deține patru săptămâni locul I în topul Bavariei la „Deutsch Schlagerparade” difuzat pe postul de radio Bayern 1.
În 2002, septembrie CDul „Mein Truck fahrt immer weiter/ This Good Old Truck” ajunge pe locul I în același context.
În 2002 înregistrează un CD cu celebre hituri country și country-rock, reorchestrate, în duet, cu superstaruri ale genului: Percy Sledge, Wanda Jackson, Aaron Neville, Freddy Fender, etc. În 2002 și 2003 semnează alături de fiul său Elvin Dandel majoritatea pieselor muzicale din filmul artistic „Die to Live – Das Musikill”.
Discografie:

 • 1970: Ricky Dandel (EP 1)
 • 1971: Ricky Dandel (EP 2)
 • 1983: Yes this is me
 • 1988: Cu tine
 • 1990: Dann lass ich Dich geh’n
 • 1994: Shut up
 • 1995: Personal Hits
 • 1998: Wenn Träume eine Reise machen
 • 1998: The best of Ricky Dandel
 • 1999: Du bist mein Licht/ Bring back your light
 • 1999: Diese Nacht der Nächte/ Night of the Millennium
 • 2002: Mein Truck fährt immer weiter/ This is good ol’truck
 • 2003: Soundtrack pentru filmul artistic “Die to Live –Das Musikill”
 • 2005 Country rock hits “Ricky Dandel and Friends”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here