BUCURAȚI-VĂ DE FOTBAL? PE BUNE? 13.03.

0
88

BUCURAȚI-VĂ DE FOTBAL? PE BUNE? 13.03.La ProX văd un meci de fete, România – Elveția 0-2. Nivel slab, iar ale noastre nu prea arată nimic. Ioana Cozma comentează alert, dar jocul e departe de așa ceva. Are și un coleg, care vede gol, chiar și când portarul nostru apără, dar așa e, puterea obișnuinței. Ce antrenor bun!

Introduce trei jucătoare în minutul 90. Cică le dă minute, le dă încredere. Cât creier e acolo? Fotbalul feminin de la noi e trist și nici speranțe să progresăm nu sunt. FRF obligă cluburile să dețină echipe de fete? O porcărie comunistoidă, cum este și cea cu doi jucători U21 în prima ligă a băieților.

La DigiSport1 se face o promovare sufocantă pentru un fake derby. O oră înainte de meciul de Liga a 3-a se vorbește despre CSA Steaua- FCSB2. Sunt promovate inscripțiile pline de ură ale suporterilor echipei armatei, se avansează ideea că CSA ar merita să joace într-o ligă superioară.

Un invitat, Diniță, explică și reversul medaliei. Fără Becali, fără banii lui, Steaua dispărea din lumea bună a fotbalului. E drept că nici cu el n-a mai luat un titlul de 5 ani. Totuși, exercițiul pseudo-jurnalistic al lui Grigoroiu, pentru a trezi interes pentru o partidă total neinteresantă pentru cei care iubesc sportul, nu scandalul, ura, scandările, veninul, răzbunările, este total neacoperit.

Sigur, omul a primit o misiune, dar e ingrată. Ce a reușit Becali în acești ani de când s-a băgat în fotbal? A coagulat toate forțele negative care nu-l suportă, a unit foști jucători de la Steaua, de la FCSB, suporteri de toate felurile. Dacă ar avea un minim bun simț, s-ar retrage din prim-plan. Și-ar vedea de banii lui și atât.

În fond asta-l interesează. Nu se va întâmpla. Poate după un nou eșec în Prima Ligă, va spune pas. Cine știe? Partida din Liga a 3-a nu mă interesează, recunosc. Cum să ne bucurăm de fotbal?

Noroc că mai sunt meciuri de prânz în Franța sau Anglia, ba chiar și la noi în Liga 1 (Academia Clinceni a pierdut acasă de la Voluntari), apoi Hermannstadt – Viitorul difuzat pe Digi2. Adică fake-derby se dă pe canalul principal!

Meciul urii s-a terminat la egalitate. Arbitrul a anulat un gol valabil pentru CSA, a refuzat un 11 metri pentru FCSB, a eliminat doi oameni de la FCSB. Becali s-a făcut de băcănie trimițând jucători de prima ligă, incapabili să dea goluri. Antrenorul B. Vintilă nu e nici acolo omul potrivit. Oprița, antrenor arogant și zgomotos, a ajuns și el în tribune, se poate mândri cu acest rezultat. Pentru CSA e o victorie morală, acest egal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here