C.C.R. EGAL BAU BAU?

0
18

justitie_coruptie_lege_procuror_hotiDe mulți ani, aprope toți politicienii, se înclină în fața Curții! Frumos, zic. Adică există un for respectat de toate culorile. De ceva timp observ că CCR promovează aberații, conform celor spuse de unii specialiști. Din păcate n-o fac clar în spațiul public. Nu am veleități juridice, dar logica spune că nu e în regulă! Adică o instituție creată politic, nu poate fi altfel decât clasa din care provine…De ce așa o supușenie? De ce nu avem o Constituție adecvată realităților de azi? De ce nu s-au modificat codul penal și de procedură penală? Cine răspunde pentru greșelile de acolo, de confuziile care apar? Dezincriminare sau nu? CCR stă acolo și aruncă câte o dudă, iar tot sistemul se chinuie să înțeleagă? Acum, că există un curent puternic anti-DNA din partea puterii și a canalelor- slugi, hop și CCR cu o palmă. De unde a știut CCR ce ancheta DNA?  Ancheta e secretă până se încheie. Noi cum aflăm dacă e justă, odată ce nu ne  explică nimeni. Crede și nu cerceta? Asta o fi regula lor? Dacă procurori, judecători au fost dovediți abuzivi, de ce ar fi altfel CCR ? Noul ministru al justiției afirmă că DNA nu are voie să ancheteze oportunitatea, legalitatea, deciziile guvernului. Dar  DNA ancheta forma, nu fondul…Acum faptele au trecut la Parchetul General. Era vorba de 5 aspecte dubioase . Se așteaptă motivația Curții, care va întârzia cât cuprinde, până uităm toți…
Cum poate președintele CCR să afirme că este un conflict între insitituții? Nu e toată lumea egală în fața legii, dragilor de la Curte? Și cum de ați cotit-o. CSM nu era în conflict, deși reprezenta altă putere în Stat, dar acum DNA și guvern, sunt? De unde ia bugetul DNA? Nu de la Ministerul Justiției? Deci cum poate conflict când fac parte dintr-o singură entitate?
Atacurile lui Tăriceanu, președintele Senatului, la adresa justiției, sunt permise? I se dă și dreptate cu această ocazie? Mi se pare mie sau cu noua ieșire a CCR se ajunge la o super-imunitate a guvernanților? Până și fostul adept al adevărului, Dan Andronic susține cauza lui Tăriceanu. Apoi am citit că și el are dosar la DNA!
De ce cred că toată povestea cu justiția e o murdărie sinistră? Pentru că de luni de zile Gâdea, Crețulescu, Ciutacu, Botin, Mînăstire, Ciuvică și alții, fac zilnic emisiuni împotriva ”binomului” care e și el divers. Nu are mereu aceaiași componență. Sunt ajutați de alde Ghiță, Băsescu, Cristoiu…ș.a.m.d.
Ciuvică vorbește despre puci, lovitură de stat, propagandă securistă la postul securistului care-l ține în brațe de ani prea mulți. Unde s-a mai văzut ca un partid aflat la putere să se lamenteze toată ziuade persecuții? Guvernul n-a putut lucra ziua pentru că noaptea era lumea în stradă. Vă dați seama ce spun ăștia?

Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here