CÂND AFLĂM ADEVĂRUL DESPRE TVR?

0
22

iuliana marciuc eurovision 2016 aArticol de Iulia Radu
„Problema” Eurovision revine. TVR-ul are datorii. Asta nu-i o noutate. În februarie 2016, Irina Radu (directorul general interimar al TVR) declara: „Avem 100 de milioane de euro datorii la bugetul de stat”. Dar nu a spus nimic despre vreo datorie la EBU. Am aflat acum, când EBU nu vrea să mai închidă ochii, așa că e posibil să nu putem participa în 2016 la Eurovision. Suma datorată de Televiziunea Română către EBU nu-i deloc de neglijat: peste 10.000.000 de euroDe unde provine această sumă? Am făcut blatul la Eurovision până acum?
 
Echipa TVR a intrat în fibrilații: rămâne fără concediu în acest an, nu mai vede Suedia. Așa că solicită Guvernului să plătească suma datorată! Dar de ce?! De ce ar plăti Guvernul (și implicit noi toți) pentru un concurs care nu ne aduce nimic? N-ar fi mai bine ca Guvernul să sprijine sporturi olimpice unde chiar avem rezultate?
 
Bănuiesc că TVR-ul nu a aflat acum că are datorii… Și atunci mă întreb: cum a putut organiza preselecția, că bani nu aveau nici înainte?! Este pentru prima oară când aud că există în România „o tradiție Eurovision”. La preselecția națională votează vreo 7.000 de oameni în total! În aceste condiții, putem vorbi despre TRADIȚIE?! Despre buget s-a vorbit abia după ce am aflat cine ne va reprezenta în acest an la Stockholm. Cum poți porni la drum fără să știi exact pe ce bani te bazezi? Apoi am aflat că Ovidiu Anton se află într-un mini-turneu european de promovare a piesei „Moment Of Silence”. A fost la Tel-Aviv, la Amsterdam și la Londra… Păi, cu ce bani? Ne poate explica cineva?
 
Nu știm niciodată din câți oameni este formată delegația României la Eurovision, care este rolul fiecărui membru al delegației, nu aflăm niciodată care este bugetul și cum sunt cheltuiți banii pentru promovare și participare acolo. Transparența este zero din partea TVR și cu toate astea, au tupeul să ceară Guvernului să se implice!
Aveți mai jos un articol preluat de pe site-ul paginademedia.ro
Așteptăm comentariile voastre!
 
 
Iuliana Marciuc, producătoarea Eurovision România, a declarat pentru agenţia de presă News.ro, referitor la riscul ca România să nu poată participa la concursul de la Stockholm, că situaţia în care se află televiziunea publică în prezent este una fără precedent, iar instituţiile statului ar trebui să reacţioneze ”în ceasul al doisprezecelea”.

”Sunt extrem de îngrijorată, ar fi o situaţie fără precedent, s-ar pierde munca unei întregi echipe şi nu s-ar mai respecta o tradiţie”, a spus Iuliana Marciuc.

 

Contactată sâmbătă de News.ro, producătoarea de televiziune a menţionat că instituţiile statului nu au transmis deocamdată niciun răspuns.
”Ar trebui să reacţioneze acum, în ceasul al doisprezecelea”, a mai declarat Iuliana Marciuc.
Potrivit Iulianei Marciuc, discuţiile au fost purtate la nivel de conducere.
”Nici nu mai pot comenta situaţia în care se află conducerea TVR de luni bune. Ne afectează pe fiecare în parte şi pe toţi”, a mai afirmat producătoarea.
După finala selecţiei naţionale Eurovision România 2016, care a avut loc pe 6 martie, la Baia Mare, Iuliana Marciuc declara, pentru News.ro, că va stabili un buget pentru participarea la competiţia muzicală de la Stockholm şi că se va adresa Institutului Cultural Român (ICR), Ambasadei României şi Guvernului pentru sprijin.
Televiziunea Română a anunţat sâmbătă că a primit o notificare verbală din partea reprezentanţilor European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume, potrivit căreia, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de către TVR, ce depăşesc 10 milioane de euro, România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision, după cum Paginademedia.ro a scris AICI
Televiziunea Română solicită instituţiilor statului contactate de EBU – Parlament, Guvern, Ministerul Finanţelor – să sprijine demersul de plată şi de garantare astfel încât România să poata fi parte şi în acest an din concursul Eurovision. Ovidiu Anton a câştigat finala selecţiei naţionale Eurovision România 2016, cu piesa ”Moment of Silence”. Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai.
Autor: Carmen Maria Andronache 
sursa: http://www.paginademedia.ro/2016/04/iuliana-marciuc-producatoarea-eurovision-romania-institutiile-statului-ar-trebui-sa-reactioneze-in-ceasul-al-12-lea

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here