CASA STUDENȚILOR 80 (20.11.2017)

3
307
CASA STUDENȚILOR 80 (20.11.2017)
Foto de Iulia Radu
Galerie foto (click aici!!!)

A fost o seară magică, a amintirilor frumoase. Desigur ați văzut transmisia realizată de Iulia Radu de la Casa Studenților din București. Eu doar consemnez atmosfera intimă, plăcută, emoționantă de acolo. Poate prea intimă. Ar fi fost frumos să fie 5-600 de oameni de atunci, sau curioși de acum. E vorba, totuși, de câteva generații care au trecut prin Studențesc, ca artiști sau ca simpli spectatori. Ani de cultură și libertate, greu de exprimat. Nu știu ce i-a împiedicat. Poate promovarea n-a fost suficient de agresivă, deși eu când am fost întrebat, am răspuns fără ezitare că merg. Am activat acolo între 1970-1975 și încă n-am povestit ce și cum. O voi face. Ani minunați ai studenției mele.  Legătura s-a păstrat pentru toată viața. M-am mutat și cu casa la doi pași. Cei prezenți au fost adevărați, au venit de drag, fără obligații.

Inimoasa Anda Avrămuț a muncit mult, Doru Rocker Ionescu a adunat și asamblat materiale video excelente, rare, gazdele, conducerea actuală, directorul Doru Iamandi, s-au străduit și cred că toți s-au simțit bine pentru câteva ore. A lipsit fizic Laurențiu Toma, omul care s-a născut în anul înființării Case Studenților (1937) și care,din motive de sănătate, ne-a urmărit de acasă. A trimis câteva rânduri și un coș imens cu 80 de crizanteme. Aproape toți cei prezenți îi sunt datori cu (măcar) un gând bun! A fost și o lansare de carte, cea a lui George Stanca, „Pionier în Pop Rock Folk”, a fost și un moment, netransmis, când invitații s-au retras la o socializare relaxată în restaurantul din spatele clădirii, Old School… Puteam fi , ar fi trebuit să fim mult mai mulți. Unii, cei care au plecat de tot, ne-au privit zâmbind de acolo, de Sus și mă gândesc la Ioan Luchian Mihalea, Bebe Fugaru, Cornel Chiriac,  Johnny Răducanu, Liviu Tudan, Iuliu Merca, Nicu Enache, Cătălin Naum, Marcel Dragomir, Nicu Vladimir, Vali Sterian, Moțu Pittiș, Dorin Liviu Zaharia, Voicu Enăchescu (a plecat în 2022) și prea mulți alții.

Îi voi aminti pe cei care au fost acolo, în speranța că nu se supără nimeni pentru eventuale omisiuni. I-am revăzut pe Corina Chiriac, Marius Țeicu, Mircea Drăgan, Dragoș Vasiliu, Ucu Bratu Voicescu, Mircea Florian, Mișu Cernea, Dorin Anastasiu (R.I.P.), Mugurel Vrabete, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Eugen Mihăescu, Fiți Arieșan, omul de bază al brigăzii ASE, Dan Iliescu, Mircea Rusu, Bebe Paraschivescu (R.I.P.), Emil Kost, Ionel Marchiș(R.I.P.), Radu Nicolescu(R.I.P.) un mare fan Cornel Chiriac,  oameni de radio și presă Anca Romeci, Liviu Zamora, Florin Silviu Ursulescu (R.I.P.),  oamenii Casei, Bebe Astur, Mihai Bogatu, omul imaginii, Emilian Urse, care a creat și adunat  fotografii și peliculă cu tot ce s-a petrecut în C.C.S. în 4-5 decenii. Privind lista, constat că erau încă destui cei care au cântat, au repetat ,sau repetă acum în Club, care ar fi putut veni, fiind bucureșteni. Poate la o viitoare întrunire. Nu e cazul să așteptăm iar o cifră rotundă. Din contră. Istoria trebuie povestită de cei care au trăit-o. Trupa Taxi a scris cândva (cred că acum 10 ani) o piesă, E casa noastră, inclusă pe CD-ul Muzică de colecție vol. 26 (Jurnalul național).
Sandu Arion (Sincron, Capitol), aflat de mulți ani în străinătate, a transmis prin mail gândurile sale bune către toți cei prezenți.

Sărbătorirea celor 80 de ani continuă cu folclor, cu teatru, cu urmașii corurilor celebre, Preludiu și Song, Grupul Vocal Sound dirijat de Voicu Popescu.

Despre Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru al Absurdului “Eugène Ionesco”, care are loc în perioada 24-26 noiembrie de la CCS București, găsiți detalii aici: http://www.ccs.ro/index.php/166-lumea-lui-ionesco
Despre spectacolul “Hai la Hora Românească” din 23 noiembrie (sala mare), mai multe detalii aici: http://www.ccs.ro/index.php/165-hai-la-hora-romaneasca
Despre concertul ”Bebe Astur și invitații vs studenții participanți la cursul de canto”, din 22 noiembrie (sala Pod), detalii aici: http://www.ccs.ro/index.php/161-muzica-vs-muzica-2
P.S. Îi doresc multă sănătate și lui Roland Pantelie, un alt om devotat Casei de Cultură, care a lucrat ani de zile la mixere, la pupitru, la tot ce însemna sunet și lumini, și care din păcate, acum se află în spital.

 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

3 COMENTARII

  1. Foarte emotionant sá vád prieteni si fetze cunoscute, in acest loc unde mi-am inceput cariera mea muzicalá (formatia CATENA) … si má bucur nespus cá mácar o mâná de oameni fac tot posibilul sá ducá mai departe acest spirit sublim ai anilor trecuti, plini de muzichii adevárate si amintiri minunate … Merci Doru, merci Andrei si merci tuturor participantilor … <3 <3 <3 Anca Graterol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here