Cătălin Tolontan la interviurile Paginademedia: “Presa română și Traian Băsescu ne merităm unul pe celălalt”. De ce Antena 3 face o tele-evanghelizare

0
32

Catalin Tolontan“Presa romana si președintele Traian Basescu ne merităm unul pe celalalt”, a spus Cătălin Tolontan la interviurile video Paginademedia.ro, pe care le reluăm din această săptămână.
Tolontan, la Interviurile Paginademedia.ro:

“Am senzația că doar un presedinte tabloidal, care lucreaza cu o violenta de limbaj deosebită, cu aproximări, cu zvonuri, cu insinuări, cu acest apel permanent la frica noastră, isi merita o presa atat de partizană, de ideologizata, de rupta de agenda publicului.
Și, pe de altă parte, numai o presa care, practic, predică in interesul patronilor sai și este lipsita total de fair-play si de intelesul profesiei sale, poate crea o asemenea lipsă de siguranță, la un președinte și la politicieni în general, incat oamenii aceia să nu mai creada ca exista un joc fair-play intre presa si politicieni.
Cred ca este o interdependenta, a doi jucători, reprezentați, după părerea mea, de liderii lor, care sunt Traian Basescu în politică si Antena 3, în media, la care, dacă te uiți cu atenție, și dacă încerci să fii la mijloc, așa cum încercăm noi, la Gazetă, (nu reușim de fiecare dată, încercăm să fim la mijloc) , atunci vei sesiza că, așa cum am spus acum câteva zile, ei stau la coada ca sa te critice pe tine, de fapt. Cu aceeași retorică.”

“Eu nu vreau sa spun că presa din România și președintele Traian Băsescu nu au facut si lucruri bune, și n-au contribuit în bună măsură la schimbare, atâta câtă este în România, în ultimii zece ani, dar vreau să spun că ce putin in ultimii ani, partea întunecată, «umbra» din fiecare dintre cele două părți s-a dovedit din ce in ce mai puternica, si ne-am abandonat tot mai mulți, fiecare dintre participantii la acest joc, democratic până la urmă, misiunea initiala. Asta cred eu: că ne-am abandonat misiunea inițială”, a mai spus Cătălin Tolontan.
 
Articolul în întregime aici:
http://www.paginademedia.ro/2014/10/video-catalin-tolontan-la-interviurile-paginademedia-presa-romana-si-traian-basescu-ne-meritam-unul-pe-celalalt-de-ce-antena-3-face-o-tele-evanghelizare/
 
sursa: Paginademedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here