CE ORAȘ FRUMOS! 13 MAI

0
16

autobuz masina trafic bucurestiAm început cu o ediție plăcută cu Mihai Ogășanu invitat, cu telefoane atractive cu Jolt Kerestely și Paul Surugiu, apoi cu Vlad Daniel (Alive, firma care aduce Kings Of Leon la București). La 11,30 trebuia să ajung la frizer (nu că aș avea ce tunde dar asta fac eu în zilele de 13 odată la 3 luni, adică un fel de joc de societate, un ritual). Am ajuns. Vreme bună, cald, soare. Doamna C. mă rezolvă rapid și plec spre Romană. Începe să picure. Descopăr pricomigdale scumpe,dar bune la o cofetărie și mă arunc în 368. Facem o stație, adică traversăm până la Eva, sau str. George Enescu. Și gata. Stăm ce stăm, în față coloană de mașini, autobuze multe, în spate tot așa. Ni se spune că e drumul blocat. Credeam că e un cros, o manifestație, o acțiune culturală. Cobor și plec spre Hilton.
Pe colț o mașină de Galați parcată aiurea nu permitea trecerea autobuzelor.Vreo zece jandarmi se mișcau în jurul ei și ne explicau că n-o pot lua de acolo. Amabili, neputincioși. Au trecut 30 de minute, ploua ca lumea. Oamenii revoltați pe primărie, care n-a interzis parcarea în acel loc, pe Poliția Rutieră care nu venea deși a fost chemată, pe impotența agenților care nu îndrăzneau să mute mașina doi metri, poate nici atât. Legalitatea îi pătrunde pe toți. Drepturile la liberă circulație ale cetățenilor nu contează.
autobuze masina trafic bucuresti 2 aAlte 20 de minute am parcurs pe jos. Mașinile n-au apărut pe traseu. Culmea e că unii jandarmi se plângeau de salariul lor mic.Mă mir că n-au pus-o de o mică grevă și ei. Peste 25 de autobuze blocate (300, 226, 138, 368 etc) pentru o mașină??? Doamna primar -general n-are griji. Asta se petrece în zona ultracentrală a orașului. Ea doarme în Voluntari! Somn ușor! Mai am speranțe că partea a doua a zilei de 13 mai va fi mai bună (concerte, fotbal, tenis)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here