Ce se întâmplă cu faleza din Costineşti. Imagini cu starea ei de degradare

Articol preluat din Adevărul

0
223
Foto de Bogdan Bola

Bogdan Bola, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), instituţia care se ocupă de litoralul românesc, a precizat că anul acesta se va lucra la întocmirea Studiului de Fezabilitate pentru refacerea falezei din Costineşti.

„Deja am alocat fondurile necesare pentru refacerea studiului de fezabilitate anul acesta, lucru prioritar pentru începerea lucrărilor. Trebuie neapărat să reuşim să punem în mişcare acest proiect de reabilitare, deoarece de el depinde siguranţa constănţenilor care locuiesc în zonă dar şi o mai bună promovare a turismului în Costineşti. Cu toate că zona falezei, unde există pericol de prăbuşire, este închisă, mulţi inconştienţi se aventurează sub plăcile şi grinzile grele de sute de kg, pentru amuzamentul propriu”, scrie Bogdan Bola.

Directorul ABADL mai arată că ultimele lucrări de stabilizare a ţărmului mării în zona falezei Costineşti au avut loc în 2012, dar şi acelea au fost cu caracter provizoriu. „Starea falezei s-a agravat însă extrem de mult în iarna anului 2018-2019, când fenomene hidrometeorologice complexe au dus la punerea în pericol a stabilităţii întregii faleze şi a construcţiilor din zonă. De atunci, se întâmplă des fenomene de alunecare şi de prăbuşire a falezelor, care, în contextul nerealizării de urgenţă a lucrărilor de stabilizare, conduc la un impact negativ asupra ţărmului mării.”

🌊Faleza din Costinești ar fi trebuit să intre demult într-un complex proces de reabilitare, dar acest lucru întârzie să…

Publicată de Bogdan Bola pe Joi, 2 aprilie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here