CE ZILE GRELE!

0
51

Titus Munteanu era modelul de bănăţean de mare bun simţ, pasionat de meseria sa, sensibil şi adesea prea sufletist. Ţin minte câţi ani am avut discuţii despre nişte premii internaţionale obţinute de producţiile sale de televiziune. Avea senzaţia că eu le-aş fi contestat autenticitatea. A ţinut minte o afirmaţie timp de 25 de ani. Ne-am lămurit, ne-am apropiat în anii de după 1989, ne-am intâlnit des la jurizări, la Bebe Fugaru acasă, apoi în emisiune. Regret enorm că l-am criticat puţin pentru ultima sa producţie, „8 într-o barcă” (TVR2)…L-am lăudat pentru „Odată-n viaţă” şi fireşte pentru Şcolile vedetelor! Un OM care respira televiziune, care iubea MUZICA! O imensă pierdere pentru noi toţi!
Şi iată că azi aflăm că Nae Lăzărescu a plecat să facă emisiuni cu Titus acolo SUS! N-am avut tangenţe, dar mi-a plăcut umorul lui special, mi-a plăcut cum a ştiut să-şi valorifice fizicul, cum a ştiut mereu să producă zâmbete, hohote de râs…Cum a folosit autoironia…Vasile Muraru povesteşte emoţionat despre întâlnirea cu Nae, Florin Piersic are şi el amintiri deosebite. Corina Chiriac a subliniat că cele două pierdere apasă prea greu lumea artistică şi nu numai!
Tocmai pe 19 decembrie s-au născut foarte mulţi oameni ai muzicii! Paradoxurile vieţii…
 
TVR, SUBIECT DE JOACĂ POLITICĂ
Nu le-a plăcut Rareş Bogdan celor din PSD. Omul a dat de înţeles că a avut înţelegeri cu Ponta, dar şi cu Blaga (liderul marelui partid din opoziţie). Acum se reia jocul şi se vehiculează alte două nume: Lucia Hossu Longin şi Stelian Tănase. Ar fi o nenorocire imensă în ambele cazuri. Am sute de argumente. Tănase a devenit oferta oficială!
 
NE-AU UITAT TOŢI!
Mă refer la noi toţi, electorii. Păi n-am votat noi un parlament mai mic şi unicameral? Mai spune cineva ceva? Nici Băsescu nu mai aduce subiectul în dezbatere. Măcar reducerea numărului de parlamentari să se producă, odată ce aşa s-a decis la Referendum. Sau nu mai contează? Vă mai miraţi că oamenii nu ies la vot?
NU ÎNŢELEG!
De ce suntem, de ce sunt atât de toleranţi ziariştii cu ministrul sănătăţii? E obraznic, arogant, fără răspunsuri. A taxat orice întrebare punctuală. Acest contabil, Nicolăescu, e o ruşine chiar şi pentru ideea de conversaţie. Nu mă prind de ce este „breaking news” orice imbecilitate emanată de astfel de specimene! B1TV ar putea deveni mai selectiv, dacă vrea să aibă credibilitate.
A.PAPAHAGI, O SURPRIZĂ PLĂCUTĂ
Omul a spus exact ce trebuia despre PDL, despre Macovei, Blaga, despre relaţia sa cu Băsescu. „M-am săturat de blat, de ipocrizie, de FSN”. Nu e de acord cu un candidat ca Predoiu, doreşte dispariţia figurilor vechi din prim-planul politicii…Opoziţia nu prea apără Statul de drept…Voturile dezamăgiţilor se duc spre Băsescu, dar el trebuie să le transfere cuiva. Cui? Cam astea-s ideile omului Papahagi, intelectual cu discurs articulat, dar şi cu trecut, prezent curat!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here