TOLONTAN NU ÎNGHITE CONCURENȚA RADIO-TV!

0
25

RADIO TV aACUM SE VEDE CARE ERA MIZA!
Am scris de multe ori că toată campania susținută de unii, de regulă din media private, pentru a anula taxa RadioTV, era strict în avantajul televiziunilor, dar mai ales a radiourilor private. Ele erau și sunt deranjate de performanța Societății Române de Radiodifuziune. Acum, că s-a anunțat bugetul, Tolontan nu e deranjat de faptul că nu se alocă bani pentru penitenciare (subiectul fierbinte al guvernului Grindeanu) ci că s-au alocat prea mulți bani celor două instituții media, SRTVR și SRR. Cum și-a dat el seama că sunt prea mulți bani? Nu știu, pentru că e primul an când aceste instituții apar în buget. Dar ce știe Tolontan? Că e mai mult decât ar avea posturile private! A inclus în discurs și site-urile. Și ziarele. Să înțeleg că dacă eu nu iau niciun ban pe site-ul meu, așa ar trebui să meargă și SRR?  Cum să compari bugetul de la stat cu cel privat? Unde scrie că trebuie să existe mii de posturi de radio și tv? Și dacă există, nu înseamnă că au bani? Nu știu de unde, e treaba lor, dar au! Nu s-a vorbit despre taxele care apăsau bugetul milioanelor de cetățeni din România? Nu s-au scos cei 6,5 lei de pe facturile Enel? Tolontan și alții ca el vor ca cele două instituții să dispară pur și simplu. Sunt de acord că e nevoie de restructurare, de eficientizare, dar reamintesc faptul că Radioul are în grădina sa orchestrele naționale, Premiile Muzicale Anuale (atît la R.R.Cultural cât și la R.R.Actualități), Târgul de Carte Gaudeamus, o editură, o arhivă esențială și multe altele, care țin de cultura unei nații. SRR plătește drepturi de autor și de interpretare, ceea ce alții nu prea fac! Lumea teatrului se regăsește în Teatrul radiofonic, iar folclorul autentic în spațiul generos al Antenei Satelor. Culmea e că TVR ia mai mult , considerabil, decât SRR deși prestația e mult sub cea a Radioului. Nu-i mai zic public. Acesta era subiect de discutat. De ce să compari piața de publicitate? Tocmai firme private s-au ocupat și de publicitatea Radioului . S-a externalizat. Veți vedea mai jos ce scrie Tolontan pe FB și apoi cum a preluat Petrișor Obae, un dușman declarat al posturilor publice (foste). Vă reamintesc că eu sunt în continuare un privat care are un contract cu Radio România Actualități. Pot fi oprit la orice oră, conform dorințelor și bugetului, dar opinia nu mi-o schimb. Tonele de publicitate de la posturile private le înghițim toți. Ei susțin că nu le ajung, dar nu e vina guvernului. SRR nici nu are prea multe minute de publicitate. Noaptea nu are deloc. Și totuși, unul cinstit, ca Tolontan e revoltat! Abia a apărut Bugetul și a sărit.  Comentariile voastre sunt binevenite!
 
https://www.facebook.com/catalintolontan/photos/a.350311355030624.80664.291208807607546/1294123120649438/?type=3&theater
 
http://www.paginademedia.ro/2017/01/tolontan-televiziune-publica-radio-buget
 

Later edit:

Am găsit pe pagina Radio România un răspuns mult mai avizat decât al meu din partea cuiva care lucrează acolo, Radu Dobrițoiu. Nici el, cum nici eu, nu avem un război cu Cătălin Tolontan, așa cum s-a scris pe un site, ci ne străduim să informăm corect milioanele de ascultători ai canalelor SRR:
http://radudobritoiu.ro/darul-otravit-desfiintarea-taxelor-radio-tv/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here