Charles Aznavour: „Sunt multe simboluri ascunse în modul meu de a interpreta piesele, așa îmi demonstrez că nu sunt un idiot”

0
30

Charles AznavourÎn numărul din octombrie 2015, revista britanică Mojo Music Magazine a publicat un interviu cu Charles Aznavour. Interviul a fost realizat de David Hutcheon.
„Aznavour reprezintă tragedia și tandrețea cu o strictețe surprinzătoare. Succesul lui uriaș vine din faptul că Aznavour cântă mai mult cu inima decât cu vocea”, a declarat regizorul Jean Cocteau în 1962. Revista Mojo l-a întâlnit pe Charles Aznavour într-un hotel situat în apropierea Arcului de Triumf.
 
Reporter: Este mai ușor să compuneți piese acum, sau e mai greu să găsiți lucruri noi de spus?
Charles Aznavour: Experiența face să fie mai ușor, dar limbajul este foarte important pentru mine, să fie „curat”, să nu folosesc același cuvânt de două ori. Sunt un om foarte dificil iar traducătorii au mereu probleme cu mine.
 
Reporter: Nu ați absolvit nicio școală. Ce v-a făcut să credeți că puteți compune piese sau că puteți juca în filme?
Charles Aznavour: Am fost mereu un om ambițios. Există ceva ce nu pot să fac? Habar n-am! Dar încerc, îmi dau silința.
Reporter: Faptul că ați avut o viață grea v-a influențat modul de a scrie textele?
Charles Aznavour: Nu pentru că au existat două părți ale vieții mele. Rudele din partea mamei au fost masacrate, rudele din partea tatălui, nu. Tata era o persoană optimistă. El mergea pe principiul: dacă noi nu avem, Dumnezeu ne va da. Charles Aznavour-omul seamănă cu tata. Charles Aznavour-scriitorul, compozitorul seamănă cu mama care și-a plâns toată viața familia. A existat întotdeauna acest echilibru în viața mea.
Reporter: Când v-ați dat seama că aveți talent?
Charles Aznavour: În momentul în care mi-am dat seama că pot fi liber în scris. Nu puteai vorbi despre multe, dar în scris simțeam că sunt liber. Așa l-am obligat Aznavour-creatorul să iasă la iveală. Am devenit mult mai deschis.
Reporter: Ați avut probleme după ce ați început să vă exprimați liber?
Charles Aznavour: Piesa Apres L’Amour a fost interzisă la radio. Apoi am compus piesa Tu T’Laisse Aller. unii au spus: „nu putem lansa piesa asta pentru că există femei grase”. Dar single-ul s-a vândut foarte bine, peste un milion de copii. Eu am deschis calea.
Reporter: Dar criticii nu vă au la suflet.
Charles Aznavour: Nu-mi pasă. Eu fac de două ori mai bine munca unui critic. Cum mă pot critica ei pe mine? În plus, sunt pe o cale greșită pentru că publicul vine la mine. Nu sunt starul numărul 1 în Franța, dar sunt cel mai popular în stradă. Pentru oamenii simpli eu sunt realitatea, nu criticii.
Reporter: Ce vă amintiți despre primul dvs concert susținut la Olympia din Paris?
Charles Aznavour: La ultima piesă am aprins luminile în sală ca să le dăm oamenilor senzația că ei sunt în centrul atenției. Am terminat piesa. Nimic. Liniște. S-a tras cortina și i-am spus managerului meu: „mâine ne căutăm alte slujbe”. Apoi am auzit scaunele ridicându-se și m-am gândit că pleacă lumea. Dar de fapt spectatorii se ridicaseră în picioare pentru a aplauda. A fost un succes uriaș!
Reporter: Spuneți-ne ce niciunui alt jurnalist până acum.
Charles Aznavour: Știți batista albă pe care o folosesc atunci când interpretez piesa La Boheme? Este un simbol al tinereții, iar când îi dau drumul jos înseamnă că renunț la tinerețe și scot la iveală omul bătrân. Sunt multe simboluri ascunse în modul meu de a interpreta piesele, așa îmi demonstrez că nu sunt un idiot.
 
sursa: Mojo Music Magazine
Charles Aznavour 20 februarie 2016 a
Vă reamintim că pe 20 februarie, Charles Aznavour susține un concert la Romexpo din București.
Bilete găsiți online pe www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.salapalatului.ro și pe site-ul VreauBilet.ro: http://www.vreaubilet.ro/component/k2/item/1979-charles-aznavour-one-night-only , precum și la casa de bilete a Sălii Palatului, din rețeaua Bilete.ro (Oficiile Poștale, magazinele InMedio și Germanos).
 
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here