Cîmpeanu, după o vizită la școli din Ilfov: Am încercat să găsesc o şcoală gimnazială sau liceu cu un laborator funcţional de chimie, biologie sau fizică. Nu am găsit

0
93

Cîmpeanu, după o vizită la școli din Ilfov: Am încercat să găsesc o şcoală gimnazială sau liceu cu un laborator funcţional de chimie, biologie sau fizică. Nu am găsitMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi că are ca prioritate susţinerea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) dotarea a 10.000 de laboratoare din învăţământul preuniversitar, potrivit Agerpres. Cîmpeanu a susținut că înainte de ședința de Guvern a mers în mai multe școli din județul Ilfov și nu a reușit să găsească „un laborator funcțional de științe”.

„Am încercat să găsesc o şcoală gimnazială sau liceu în care să existe un laborator funcţional de ştiinţe – de chimie sau de biologie sau de fizică. Nu am găsit. Deşi am fost într-un număr mare de şcoli din judeţul Ilfov, nu am găsit niciun laborator în care să putem spune că acum doi, trei sau cinci ani elevii, care între timp au devenit studenţi, au făcut lucrări practice de chimie, de biologie sau de fizică.
Oare acest lucru nu ne dă de gândit? Am găsit o şcoală excepţională, comparabilă cu şcolile din Statele Unite şi cu cele mai bune şcoli din Europa, la Bragadiru. Este absolut impresionantă la nivel de structură şi organizare. Are laboratoare de chimie, fizică, biologie. Sunt foarte frumos semnalizate, au mobilier, instalaţii, dar nu au dotări”, a spus Cîmpeanu, după ședința de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here