CINE NE SCAPĂ DE DEDU ȘI BURLEANU? 4.12

0
134

PIERDEM ȘI CÂND JUCĂM CEVA MAI BINE!

Cu Muntenegru a fost totul la dispoziție. Atitudine mai bună, portar în formă, adversar mai moale. Apoi s-au produs iar greșelile majore de pe bancă și de la 4 goluri avans am pierdut cu un gol. Numai Neagu pasează la pivot, extremele nu dau goluri, pe contraatac nu se mai pleacă deloc, Perianu pasează foarte prost, nimeni n-o ajută pe Neagu când e luată om la om.Nu avem inter de mână stângă, iar când o avem n-o băgăm să joace nici 5 minute.  O echipă care nu are de ce să pretindă mai mult decât a realizat acum. Sigur că lipsesc fetele de la Brașov, dar Chiper, Curea și altele nu aveau probleme de dopaj și n-au fost chemate la lot. Ryde arată că n-are ce căuta în România, dar și Al Dedu ar fi cazul să se ceară afară de la F.R.H. Ăștia împinși politic (Dedu, Burleanu) au un element comun: sunt loseri! Vagi speranțe pentru jocul cu Ungaria!

Tupeul lui Dedu e imens. La telefon i-a zis lui Filoti (pe 4.12) că trebuie să respectăm antrenorii care au făcut performanțe. Adică Ryde a luat un bronz mondial cu naționala (2015). Atunci nu contau jucătoarele? Să-i amintim cine juca? Despre probleme tehnice a refuzat să discute. În 2005 am luat un argint și aveam antrenor român!

 

VASILE STÂNGĂ LE ZICE CLAR!

Nu înțelege cum de sunt antrenori care nu ”se ocupă serios” de o jucătoare care marchează peste 10 goluri. Asta pățim și noi, de ani de zile când la adversare e una de acest gen. Culmea, l-a auzit antrenorul de la Muntenegru și s-a ocupat! Vede că echipa Națională pare o adunare haotică de jucătoare, unde Neagu joacă la 50% din potențial. A dat 13 goluri din 29!  N-ar trebui să depindă totul de ea. Spera ca la meciul cu Kazachstan să fie odihnită. Și a fost, dar echipa a arătat rău, câștigând la două goluri cu cea mai slabă echipă din grupă.  Am văzut și enormitățile, lozincile penibile expuse de Al. Dedu, președintele FRH. La Muntenegru antrenorii ne știu bine, așa că speranțele sunt minime. Vasile Stângă susține că e aberant să aduci antrenor străin la naționala de handbal. Dacă emisiunea era moderată de cineva cu voce și viață, nu de Șușotel Filoti, puteam afla mai multe. Vasile a stat cu stoicism să asculte toate inepțiile legate de fotbalul intern. A apucat să spună că n-a vrut niciodată să rămână afară, deși i s-a propus.

CE FRUMOS! AM BĂTUT SENEGALUL!

Ștefan Birtalan la DigiSport duminică la 10,00. A spus delicat că avem șanse mici la C.M. după înfrângerea rușinoasă la 15 goluri diferență în fața Spaniei. …În studio sunt și jurnalistul Beldie, Alexandru Boc și gazda, V.Grigoroiu. Despre evenimentul de la Romexpo, unde a venit crema fotbalului European, s-a spus că ceremonia a fost programată neinspirat în ziua de 30 noiembrie, când se petreceau atâtea în București.

PROTV ARE DOUĂ EMISIUNI

ProTv a făcut o restrospectivă a minunilor din Educație din acești ani în emisiunea România, te iubesc. Cifre șocante, reforme la reformă. 26 miniștri.

Cealaltă emisiune este ”ApropoTV” care nu pare a fi susținută de instituție. Mai curând e vorba de talentul și ambiția lui Andi Moisescu de a nu se opri. În loc să-i dai minute, resurse, tehnologie, îl lași să existe din inerție? Bizară conducere!

Mi-a plăcut și reportajul cu și despre Gică Hagi din 1 decembrie.

Subcarpați, întoarcerea la folclor și tradiții. Utilă și interesantă prezentarea.

Despre Vocea nu mai scriu, deși văd în mare parte totul. De când fiul meu cel mic, de 8 ani, a declarat ferm că pe el nu-l mai interesează, că se urlă mult, se vorbește mult, am decis să țin cont de opinia publicului țintă!

TUPEU PESEDIST

Fostul ministru al muncii (nu-i rețin numele din instinct de conservare) dă din gură agresiv la România TV, zice că liberalii au fost la putere jumătate din cei 30 de ani. Pe bune? Se anunță ”confruntarea istorică”, a serii dintre Tr. Băsescu și Rareș Bogdan. Ce penibil loc și-au găsit, ce jos au căzut amândoi! N-am vrut să mă uit.

 

SORINA MATEI, CEA MAI AGASANTĂ PREZENȚĂ TEVE!

Sorina Matei la B1TV este mai enervantă decât Ciutacu-Gâdea și Badea la un loc. Pot spune și nesimțită, dar o slugă perfectă pentru unele ”grupuri de interese”. E adevărat că e marfă de import de la A3, dar e păcat că postul o cultivă fără discernământ. Mai e acolo un specimen toxic, insinuant. Oricum mai ușor de suportat pentru că nu țipă. Mă refer la Andrei Bădin și gașca lui de invitați.-prieteni.

DE TOATE

  • La Răzvan și Dani am prins o mică prezentare de modă. Recunosc, fetele arătau toate bine. Erau foarte înalte. S-a vorbit, destul de avizat, și despre programe Detox.
  • La Vorbește lumea dr. Anca Vereanu a vorbit despre legăturile dintre menopauză și osteoporoză. A venit și dr. Cristian Andrei și a vorbit despre divorțul la 40 plus. Foștii se ceartă, se caută, pentru că există acel love and hate, teama de singurătate, uneori de sărăcie. Unii să căsătoresc din motive sexuale. E și Dana Săvuică de față. Ea a încercat totul să nu ajungă la divorț. A divorțat la 50. S-a dus la psihiatru-psiholog pentru fiica ei, care avea peste 20 de ani. Separarea să nu fie pe un ton agresiv, deprimant spunea specialistul. Familia se menține greu. Biserica, autoritățile locale, societatea în ansamblu, nu fac nimic pentru menținerea cuplurilor. Din contră. Cei doi nu au respect reciproc, trebuie să beneficieze de libertate fiecare, afirma Dana.
  • Badea a luat-o pe arătură. A dat manele în draci, le-a analizat textele, s-a distrat, s-a simțit bine-bine. A dat și Metallica  sugerând că dacă poți face mișcări manelistice, se poate spune că și aia e manea. A pornit de la decizia primarului Robu de la Timișoara pe care, evident, n-a înțeles-o. Și a doua seară, la Gâdea, tot despre așa ceva ciripea.

MINISTRU EZITANT

*Cătălin Predoiu, ministrul justiției speră că vom afla ce și cum în cazul Caracal. Refuză să speculeze. E un caz complicat, dar menționează complicități, slăbiciuni din sistem. A răspuns întrebărilor jurnaliștilor. Unele extrem de lungi. Duduile vor să arate că s-au pregătit. Predoiu nu pare decis să-i bage la loc pe violatori, nu pare convins că e nevoie de măsuri URGENTE! Să fie iar o mare decepție?

La A1 la observatorul dela 12,00 sunt trei vorbitori. Una dintre fete a vorbit puțin în gol pentru că regizorul de sunet a uitat să-i ridice calea! Am aflat câte ceva despre ”Miami Bici”, film românesc. Mateciuc e actor, regizor, scenarist.

Ion Cristoiu insistă și afirmă, la Realitatea Pluș, că Iohannis își dorește anticipate, deci le vom avea. (28.11). Despre ”Maestrul” citesc iar pe FB că a fost , totuși, colaborator Secu, dar nu asta e partea lui sumbră. Ce face acum e mult mai grav decât micile turnătorii ale tinereții!

La România TV este o doamnă blondă care vorbește ca un robot, , moale, fără intonație, insuportabil. Când vrea să adreseze o întrebare cuiva, tot așa o face, fără nuanță în glas. Și fața este perfect inexpresivă. Se numește Cristina. Crede că vorbind repede rezolvă problema comunicării. Nu știe nici ce-i aia, o virgulă!

Tot la un fel de roboți intră și Bogdan Vintilă (antrenor FCSB). E drept că întrebările cretine ale jurnaliștilor îl ajută în acest sens. L-a întrebat unul ce notă și-ar da pentru perioada de la FCSB. A răspuns ferm: 4! Ăla insistă cu un de ce? Pentru că am pierdut 3 jocuri. Dar de ce sunteți așa sever? Așa sunt eu cu mine. Vă bucurați că s-a amânat meciul cu Voluntari? El zice nu! De ce?  Și tot așa. Vorbește mereu frumos despre jucători și mereu optimist. Un bun creștin. Altfel pleca de la Becali. FCSB a bătut la Iași și se meține în zona play-off. Cu puțină șansă ajunge pe podium.

 

CFR PIERDE LA ROMA, DAR SPERĂ LA UN EGAL LA CLUJ.

Lazio joacă subțire, cu rezervele, dar CFR ia gol. Încercări de presing neconvingătoare, două situații bune de gol pentru clujeni în prima repriză. Cum ziceau comentatorii? CFR n-are nevoie de victorie! Așa joacă. 29 % posesia la clujeni. Poate repriza a doua va fi altfel. Gabi Balint a și spus că jucând astfel, nu au șanse să facă ceva bun. Repriza a doua a fost total diferită, cu șuturi pe poartă, cu ratări. O singură repriză jucată ceva mai bine, nu ajunge. Deac nu mai știe să mai centreze…Se pare că partida cu Celtic rămâne ultima speranță la calificare. Pentru egal s-a antrenat, Dan Petrescu și la Sibiu.

DINAMO PE VAL LA HANDBAL

Cu foarte puțini români în lot, echipa arată forță, siguranță, e eficientă. În Danemarca au condus permanent, spre final având o oarecare cădere. Partida nu influența clasamentul, dar dinamoviștii nu s-au lăsat impresionați de echipa de puști din fața lor. Min 58 era 30-31…Dinamoviștii au ratat mult și a devenit egal. Avuseseră și 4-5 goluri avans. Victorie 31-32!! Comentator foarte slab, dar nu contează. Echipa a pătruns în play-off fără înfrângere!

ROASTURI BUNE!

Ce mai simpatică și mai acidă a fost Alina Eremia, apoi Dan Bittman care i-a menajat pe jurați. IUmor își consumă cele mai bune momente cu aceste semi-preparate, numite Roast.

Radu Paraschivescu, cronicar teve acid și atent!

Un reporter specializat cândva în tornade, inundaţii şi cutremure constată de pe marginea paradei: „Este un eveniment unic, care se repetă în fiecare an”. Ai toate motivele să observi, în acelaşi registru, că situaţia audiovizualului nostru „se ameliorează din ce în ce mai rău”. La mulţi ani de şcoală, România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here