CIPRIAN COSTIN DESPRE PASIUNEA PENTRU MUZICA DE FILM

0
33

ciprian costin the masterpiece (600 x 375)Interviu publicat pe site-ul amdoar18ani.ro pe 29 iunie 2013
Pe Ciprian Costin l-am întâlnit pentru prima dată în spectacolul The Masterpiece, care a avut loc pe 23 martie la Sala Palatului din Bucureşti. Ne-a plăcut foarte mult modul în care acesta a realizat întregul show şi ideea pe care a avut-o când a pus pe picioare acest proiect. Originar din România, Ciprian s-a mutat din ţară pentru a studia muzica de film şi pentru a se face remarcat în domeniul muzical.
Din dorinţa de a afla mai multe despre el, l-am luat la întrebări pentru a afla cât de greu a fost să dea naştere proiectului The Masterpiece, cum s-a cunoscut cu ceilalţi participanţi la show şi care au fost motivele pentru care a ales muzica de film.
AmDoar18Ani.ro: În luna martie a acestui an a avut loc la București spectacolul The Masterpiece. Ce a însemnat acest eveniment pentru tine?
Ciprian Costin: „The Masterpiece” a reprezentat împlinirea unui vis, sfârșitul unui proces lung, în același timp, din câte observ până acum, începutul unui traseu frumos și creativ. „The Masterpiece” aduce un serviciu și comunității de muzică de film la nivel global. Este cu adevărat motivant să organizezi un eveniment inovator în care publicul este pasionat de muzica interpretată, și aici mă refer în special la muzica pentru trailere (Two Steps From Hell), respectiv muzica filmelor The Dark Knight Trilogy și Inception.
AmDoar18Ani.ro: Care au fost motivele care te-au determinat să pui bazele acestui proiect în țara noastră?
Ciprian Costin: În România ajung mai greu show-uri cu elemente complexe de producție (precum Trans Siberian Orchestra, Cirque du Soleil), și nu cunosc să fi existat vreun eveniment cu orchestră la acest nivel de producție (în special mă refer la programările pentru lumini și lasere). Este întotdeauna incitant să realizăm lucruri noi și să oferim publicului un conținut inedit, impresionant, valoros.
AmDoar18Ani.ro: Consideri că publicul român este destul de deschis pentru a răspunde pozitiv acestui gen de spectacol?
Ciprian Costin: Tot din statisticele spectacolului rezultă că majoritatea persoanelor din audiență fac parte dintr-un segment de vârstă între 20-40 ani, care este pasionat de muzica de film modernă și deschis către nou.
AmDoar18Ani.ro: Ne poți prezenta trei aspecte care i-ar determina pe tineri să participe la un spectacol precum The Masterpiece?
Ciprian Costin: * Am ales muzica de film modernă, în special din secolul al XXI-lea, ceea ce înseamnă combinație între muzica electronică și cea orchestrală. Muzica electronică are cerere foarte mare în acest deceniu.
* Sincronizarea cu lumini, lasere, video (acestea fiind programate), determină ca muzica să devină mai accesibilă, producția mai interesantă din punct de vedere vizual.
* Acest show a fost conceput să fie foarte accesibil și din punct de vedere financiar, dorim să oferim un conținut valoros și spectaculos unui public cât mai numeros cu putință.
AmDoar18Ani.ro: Cât de importantă a fost educația în dezvoltarea carierei tale?
Ciprian Costin: Poate ai observat că show-ul este presărat de maxime și teme din diverse areale științifice și sociale. O educație diversificată și bogată a fost esențială în realizarea unui astfel de proiect, și oferă posibilitatea de a relaționa cu artişti în sfere diferite de cele strict profesionale.
 
Puteți citi materialul în întregime aici:
http://amdoar18ani.ro/interviu-ciprian-costin-despre-pasiunea-pentru-muzica-de-film/
 
The Masterpiece 27 aprilie (424 x 600)Ciprian Costin revine pe scena Sălii Palatului cu show-ul „The Masterpiece Experience” pe 27 aprilie (de la ora 20.00). Evenimentul este organizat de VreauBilet.ro.
Biletele costă:
Vip: 300 lei
Categ 1: 250 lei
Categ 2: 190 lei
Categ 3: 120 lei
Categ 4: 80 lei
Acestea pot fi achiziționate de pe http://rezervari.vreaubilet.ro/event.php?id=6740 si de la Sala Palatului.
Mai multe info despre spectacolul din acest an, găsiți aici: http://andreipartos.ro/the-masterpiece-experience-un-show-care-impleteste-muzica-de-film-cu-efecte-coregrafice-jocuri-de-lumini-si-lasere-27-aprilie/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here