Ioana Sandu la Psihologul muzical (ediția 724 – 13.08.2016)

0
181

Ioana Sandu la Radio Romania
Ioana Sandu la Radio Romania

O ediție dificilă din multe motive. A fost doliu național, dar muzica trebuia să fie prezentă în casele oamenilor. A mai fost și succesul mare al spadasinelor la Jocurile Olimpice și era greu să nu amintesc așa o performanță, fiind și singurul aur obținut.
 
Aveți aici o ediție soft, la care a contribuit din plin invitat Ioana Sandu, profesoară, interpretă, textieră cu o voce specială, caldă, extrem de plăcută de ascultători. Ioana Sandu a revenit în studio pentru că are un nou album, lansat în luna mai 2016,”Întoarce, Doamne, anii mei” realizat împreună cu Alexandru Jula. Pe CD apar piese compuse de Francisc Reiter, Vasile Veselovschi, Marcel Iancu, Ene Stelian plus câteva piese din repertoriul internațional. Găsim și două duete Ioana Sandu & Al. Jula. Ioana a cântat o serie de piese în direct, cu ajutorul unor negative realizate de soțul ei, Francisc Reiter. A sunat bine, vă veți convinge ascultând aceste ore plăcute. Printre cover-urile cântate veți auzi piese preluate de la Bee Gees, Raphael, Massimo Ranieri. Invitata a propus și o serie de piese îndrăgite cu Julio Iglesias, Angela Similea, Charles Aznavour, Chris Rea, Constantin Drăghici, Leonard Cohen ș.a. Am ajuns la sensul și rolul cuvintelor în muzica pop-rock-folk. Ascultătorii au propus sondaje pe această temă și reacțiile au fost excelente.
 
Am avut o relatare de la Rio prin colegul Ștefan Alecsiu, după finala de la dublu la tenis de câmp. Apoi a fost un Top Noncomformist cu tema „Maria”. Am ales 10 piese, iar primele clasate au fost 1. Gabriel Cotabiță – Ave Maria, 2. Leonard Cohen – So Long Marianne, 3. Sergio Endrigo – Marianne…
 
În deschiderea ediției veți auzi un inedit și profund „Amazing Grace” cu chitaristul Jeff Beck, iar la final este tot „Amazing Grace”, dar cu Il Divo.
 
Audio:

 
 
 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 400!)
Boogie Nu ştiu frate, ce-i face Jeff Beck chitarei, dar ai impresia că vorbeşte în mâinile lui!
Petre Excepţională piesa cu Jeff Beck!
Ionel Este uluitor cum poate să sune chitara lui Jeff Beck!
Cristofor Marincaş Salutări doamnei Ioanei. Bună seara,sunt cu urechile în difuzoare sau invers.Într-adevăr această emisiune e pentru noi campionii ascultători de muzică bună.
Vîzoc Rareș Salutari doamnei Ioana Sandu din partea familiei Vizoc !
Patricia, Sao Paolo Vă salut şi eu! Vă ascult de la început chiar dacă nu am dat niciun semn. Mama doarme, dar eu ascult la căşti 🙂
Martha, Germania Bun venit Ioana Sandu! Mă bucur că este cu noi în această noapte!
AdeLyna Stancu Ce voce caldă și plăcută!
SMS: Bună noapte! Sunt în drum spre Barcelona. Vin din Franţa. Îi trimit o îmbrăţişare invitatei şi îi doresc sănătate! 🙂
Irina Sunteţi şi dirigintă? Consideraţi importantă ora de dirigenţie? Dar orele de sport?
Mariana Olteanu Mi-a plăcut ceea ce a spus invitata despre sistemul nostru şcolar. Apropo de orele de muzică şi de ceea ce vedem la TV şi ascultăm la radio. Aş vrea să o întreb pe invitată ce părere are despre nivelul textelor pieselor româneşti? Discută cu elevii despre texte? I se pare că tinerii mai sunt atenţi la texte sau e suficient un „la, la, la, bla, bla” acolo? Şi o propunere pentru dvs dle Partoş: poate ar fi interesant să faceţi două topuri: cei mai buni textieri din România şi cei mai buni textieri internaţionali. Nu ştiu dacă aţi observat, dar nici revistele de specialitate nu au prea făcut astfel de topuri… Nici la marile Gale unde se acordă premii importante în muzică nu sunt premiaţi textierii… Oare de ce?
Mihnea Mă bag şi eu cu câteva propuneri: Nick Cave, Joni Mitchell, Bob Dylan, John Lennon. De la noi: Florian Pittiş, Ioan Gyuri Pascu, Dorin Liviu Zaharia.
Larry Felicitări Ioana! Ai o super voce! 🙂
George, Los Angeles Felicitări invitatei! Are o voce foarte caldă.
Traian Am şi eu propuneri: Paul Simon, Jim Morrison, Neil Peart de la Rush şi Bob Marley. De la noi îmi plac: Ada Milea.
Mariana Olteanu Mă bucur că propunerea mea a avut succes. Mă gândesc că dacă vor propune şi o anumită piesă reprezentativă, vor sări alţii în sus care vor avea o contra-propunere. Oricum, m-aş bucura să se materializeze ideea. Vă mulţumesc!
Mitrofan Viorel Amedica Frumoasa vocea si interpretarea invitatei, nu stiam de dansa, am gasit-o pe ‘facebook’ si o voi urmari de acum inainte.
Popescu Elena si pacat ca se scot din scoala sportul,desenul,muzica,anumiti scriitori,mie mi-a placut mult Hortensia Papadat Bengescu,nu se gandesc la copii,sanatatea lor fizica si pregatirea pentru viata.
Mitrofan Viorel Amedica Multumesc pentru mentionare, sunt inca treaz scriind comentarii pe facebook. Dezbaterea subiectului textelor melodiilor e o discutie interminabila. Satul de majoritatea „compozitiilor” difuzate la radiouri in ultima vreme, plus repetarea lor obsesiva,reclame, m-am refugiat pe internet unde gasesc o bogatie imensa de melodii pe gustul meu, fara reclame si interventii stupide, etc. Cred ca radioul public, cele private si televiziunile nu realizeaza pericolul concurentei internetului, o optiune tot mai disponibila publicului. Extinderea internetului mobil chiar este un concurent redutabil al radioului.
Miruna Felicitări Ioana! Ai o voce Dumnezeiască! Îmi plac piesele tale!
Amalia Eu am o dilemă… nu ştiu dacă Mircea Florian sau Ilie Stepan îşi semnează şi textele…  dacă da, atunci îi propun.
Didina Ciulu Întotdeauna mi-au plăcut textele scrise de Mirela Voiculescu Fugaru şi Corina Despot. Pe ele le propun.
Ilie Şi băieţii de la Fără Zahăr au texte bune.
Veronica, Cluj Excepţională Ave Maria. Vă mulţumesc!
Rodica Vă mulţumesc pentru încă o noapte extraordinară! Să aveţi un weekend plăcut!
Patricia, Sao Paolo Păi e o formă de manipulare faptul că sunt promovati doar cei cu texte proaste.
Ivona, Braşov Felcitări pentru o noapte deosebită! Vă mulţumesc pentru piesele cu şi despre Maria!
Teodor Orehov Sunt un ascultător fidel al emisiunii dar e prima data când încerc si reușesc sa va scriu! Tony din Petroșani.
Victor Micu Și noi taximetriști din Ploiești va ascultam. …multa sănătate!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here