CLASSIC ROCK MAGAZINE – MEAT LOAF: "Când Jim Steinman era cu mine cântam foarte bine, dar fără el nu mai puteam să ating nicio notă"

0
44

Meat LoafInterviu tradus de Iulia Radu din Classic Rock Magazine (noiembrie 2011)
Va mai cânta vreodată? Va mai lucra cu Jim Steinman? Meat Loaf răspunde la toate aceste întrebări, plus multe altele.
În dnoiembrie 2011, Meat Loaf a susţinut o conferinţă de presă la hotelul Landmark din Londra, într-o încăpere întunecată. Îmbrăcat în negru, rockerul în vârstă de 64 de ani pare în formă bună. Şi vorbeşte cu mult entuziasm despre noul său album, Hell In A Handbasket. Dar e ceva ce-l supără pe Meat Loaf – o problemă care l-a măcinat de-a lungul întregii sale cariere.
În 1977, când a lansat albumul de debut Bat Out Of Hell – care acum este pe locul 5 în topul celor mai bine vândute albume din toate timpurile – Meat Loaf a devenit cunoscut pentru că avea una dintre cele mai puternice voci din rock. Dar în anii următori a început o lungă bătălie pentru a-şi păstra acea voce. Recent, în octombrie 2011, a fost obligat să anuleze un concert în Noua Zeelandă după ce a început să tuşească cu sânge. Aşadar, Meat Loaf trebuie să răspundă unor întrebări serioase.
 
Reporter: Cum e vocea ta acum?
Meat Loaf: E bine. Dar acel turneu în America şi Noua Zeelandă a fost cel mai greu lucru pe care a trebuit să-l fac în viaţa mea. Una dintre corzile vocale era inflamată şi trebuia să mă vadă un doctor în fiecare zi înainte de concert.
Reporter: Când ai anulat acel concert în Noua Zeelandă, cât sânge scuipai?
Meat Loaf: Mult. Am deschis imediat uşa cabinei şi am cerut echipei mele să mă ducă imediat la doctor. Eram la Urgenţe când doctorul mi-a spus că ar fi bine să anulez concertul. Totul era pregătit pentru show, publicul era deja în sală şi lucrul ăsta mă chinuia. Dar nu putea câştiga acea bătălie. Dacă aş fi mers mai departe cu concertul şi ar fi ieşit prost, lumea ar fi zis că era mai bine dacă anulam. Dacă l-am anulat, oamenii s-au supărat pentru că au zis că au venit de la zeci, sute de kilometri distanţă pentru acest concert.
Reporter: Te simţi în stare să susţii un turneu în 2012?
Meat Loaf: Nu ştiu. În prezent, echipa mea vrea să mergem în turneu, dar eu nu ştiu dacă pot.
Reporter: Ai mai avut probleme cu vocea şi înainte.
Meat Loaf: Da, în 1978. dar mi-au spus că este o tulburare psihosomatică. Şi ştiu că aşa a fost. Am mers în fiecare zi la psiholog timp de şapte luni.
Reporter: Dar care a fost cauza?
Meat Loaf: Păi, lucram în fiecare zi cu Jim Steinman la albumul Bat Out Of Hell. Dar în momentul în care am început să lucrăm la al doilea album, chiar înainte de Ziua Recunoștinței în 1978, Jim a plecat undeva şi pur şi simplu nu am mai dat de el. Chestia asta m-a supărat rău. Când Jim era cu mine cântam foarte bine, dar fără el nu mai puteam să ating nicio notă.
 
Reporter: Hang Cool Teddy Bear a beneficiat de o distribuţie cu multe staruri, cum ar fi: Brian May, Steve Vai, Jack Black şi Hugh Laurie, iar unele piese au fost scrise de Jon Bon Jovi şi Justin Hawkins. Albumul a ajuns pe locul 4 în Marea Britanie şi pe 27 în Statele Unite. Din punctul tău de vedere, a fost un succes?
Meat Loaf: Păi, mie mi-a plăcut mult acel disc şi, da cred că a fost un succes. Lumea te judecă dacă eşti bun sau nu după lucrurile pe care le faci în prezent. Ceea ce s-a întâmplat în 1977 cu Bat Out Of Hell e… de pe altă planetă.
Reporter: Recent, ai fost citat în presă spunând că vei mai lucru cu Jim Steinman, dar că „el încă nu ştie acest lucru”.
Meat Loaf: Nu-mi amintesc să fi spus asta în vreun interviu. Dacă am spus aşa ceva înseamnă că un jurnalist era pe picior de plecare iar eu încercam să fiu amuzant.
Reporter: Simţi că lucrurile sunt neterminate între tine şi Jim?
Meat Loaf: Trebuie să spun că da. Având în vedere că nu a vrut să facă Bat Out Of Hell III, lucrurile au rămas neterminate. Citesc şi eu în presă despre faptul că Jim lucrează cu Madonna. Mi-ar plăcea să fiu o muscă pe perete şi să aflu mai multe.
Reporter: Ţi-a oferit Steinman un rol în Bat Out Of Hell: The Musical?
Meat Loaf: În urmă cu şase luni am primit un email de la el în care mă întreba dacă vreau să-l joc pe Hook. I-am spus că voi fi acolo cât ai bate din palme.
Reporter: Şi… ţi-a spus că ai primit rolul?
Meat Loaf: Nu. Dar oricum ar fi se va afla în curând.
Reporter: Vei face cu Jim Bat Out Of Hell IV?
Meat Loaf: Jim a spus că nu va mai exista un Bat Out Of Hell IV. A spus că dacă va mai fi vreun album, ar vrea ca acesta să se numească Beginings And Conclusions. Mie mi se pare un titlu bun.
Reporter: Privind înapoi, când ţi-ai dat seama că Bat Out Of Hell îţi va marca cariera pentru totdeauna?
Meat Loaf: În vara anului 1978, când vânduse aproximativ 800.000 de copii într-o săptămână. Dar ştii că sunt şi mulţi oameni cărora nu le place acel album. Mergeţi pe site-ul Amazon şi citiţi cronicile. sunt acolo oameni care au scris că dacă ar putea să dea acestui album mai puţin de o stea ar face-o cu plăcere – „e o porcărie”!
sursa: Classic Rock Magazine

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here