CNA ar putea să-și reia activitatea. Plenul reunit al Parlamentului discută numirea unor noi membri. Narcisa Iorga, respinsă la Comisiile de Cultură

0
16

Articol preluat de pe EVZ.ro
laura-georgescu-mititelu-cnaSenatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc, astăzi, în şedinţă de plen reunit, pentru numirea unor membri în CNA şi în Consiliul de Administraţie al SRR. După încheierea audierilor candidaţilor propuşi pentru ocuparea locurilor vacante în Consiliul Naţional al Audiovizualului la comisiile de Cultură, votul fiind individual şi secret, au primit acceptul de a fi validaţi în plen doi dintre cei audiaţi.
 
Candidaţii audiaţi sunt Narcisa Iorga (din partea Preşedinţiei), Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu (din partea Guvernului).
Narcisa Iorga a primit 18 voturi „împotrivă”, 7 voturi „pentru”.
Radu Călin Cristea a primit 7 voturi „împotrivă”, 18 voturi „pentru”.
Gabriel Tufeanu 11 voturi „împotrivă”, 14 voturi „pentru”.
A exista şi o a patra propunere, Marius Epure, şeful Biroului de presă al Partidului Conservator (PC), a fost propus membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) de Camera Deputaţilor, au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse din Comisiile pentru Cultură ale Parlamentului. Marius Epure este şi membru supleant în Consiliul de Administraţie al TVR, tot din partea PC.Preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin, a declarat însă că această candidatură nu poate fi luată în considerare, întrucât Epure a fost propus doar de PC şi nu de Camera Deputaţilor.
 
Aşadar, la recomandarea comisiilor de Cultură merg în Parlament pentru ca nominalizarea lor să fie validată Gabriel Tufeanu şi Radu Călin Cristea. Trebuie menţionat că avizul Comisiilor este consultativ.
Motivaţia pentru respingerea candidaturii Narcisei Iorga, venite la propunerea administraţia prezidenţială a lui Traian Băsescu, este faptul că fostul membru CNA este supect într-o anchetă DNA pentru o faptă comisă în timpul exercitării funcţiei.
„Ni s-a părut mai firesc ca noul preşedinte să îşi nominalizeze candidaţii”, a precizat Preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, Georgică Severin.
„Ca sa fie siguri că nu trec de plenul reunit al Parlamentului, înțeleg că propunerea mea nici nu va mai fi supusă votului. Lista de candidați va conține doar propunerile Guvernului Ponta. Democrația originală trăiește”, a spus Narcisa Iorga.
După ce cele două propuneri care au întrunit numărul necesar de voturi la Comisiile de Cultură vor trece de plenul Parlamentului, vor fi nouă mebrii CNA, iar funcţionarea instituţiei va fi deblocată numărul miminim pentru cvorum fiind de opt.
 
La sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodată, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu.
UPDATE: Pe de altă parte, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Georgică Severin, a declarat că această candidatură nu poate fi luată în considerare, întrucât Epure a fost propus doar de PC şi nu de Camera Deputaţilor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla astăzi în plen.
 
Articolul în întregime aici:
http://www.evz.ro/cna-ar-putea-sa-si-reia-activitatea-plenul-reunit-al-parlamentului-discuta-numirea-unor-noi-membri.html
 
sursa: Evenimentul Zilei (3.12)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here