CNA nu a sancţionat Revelionul TVR

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
101

CNA nu a sancţionat Revelionul TVRConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, marţi, programul de Revelion al Televiziunii Române, dar membrii CNA nu au ajuns la o concluzie. Cristina Pocora a anunţat că va propune rediscutarea subiectului.

Radu Herjeu a declarat pe Facebook că nivelul şi conţinutul programului TVR nu sunt conforme cu rolul şi misiunea unui post public de televiziune, dar că nu a fost încălcată legislaţia.

CNA a primit 15 sesizări în legătură cu programul de Revelion al Televiziunii publice.

După două ore de dezbateri, Dorina Rusu, membru CNA, a propus o sancţiune „simbolică” de 50.000 de euro. În final, a fost propusă o amendă de 10.000 de lei.

Propunere de sancţionare a fost votată de Dorina Rusu, Cristina Pocora, Oana Dincă şi Orsolya Borsos, iar împotrivă au fost Monica Gubernat, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Nicolae Bălaşa şi Ramona Sorescu.

De ce nu a votat Radu Herjeu sancţionarea TVR

„Din punct de vedere personal, nu cred că nivelul şi conţinutul acestuia sunt conforme cu rolul şi misiunea unui post public de televiziune, aşa cum am văzut eu că se-ntâmplă la Rai sau BBC. Eu cred că TVR a făcut un compromis, coborând ştacheta, pentru a avea o audienţă mai mare decât media anuală. Ceea ce eu nu consider normal nici la posturile private, cu atât mai puţin la unul public.

Din punctul de vedere al membrului CNA, nu consider că s-a încălcat legislaţia audiovizualului. Fiind divertisment (cu sau fără ghilimele), nu puteai cere, aşa cum se-ntâmplă cu emisiunile de dezbateri, să fi avut un medic specialist în platou care să dea replica la «glumele» despre pandemie care iau peste picior sau neagă linia oficială.

Şi, dată fiind ora, nu poţi aplica articolele privind protecţia minorilor pentru acele momente mai uşor sau mai accentuat triviale. În privinţa «zădărnicirii eforturilor de combatere a pandemiei»… nu intră în jurisdicţia mea. Prin urmare, nu am votat sancţiunea propusă.

PS. Spre onoarea colegilor mei, absolut nimeni din Consiliu n-a adoptat subiectul din punctul de vedere al mimicii”, a scris Herjeu.

Puteți citi articolul în întregime aici:

https://adevarul.ro/entertainment/tv/doriana-rusu-cna-despre-revelionul-tvr-mie-nu-s-a-parut-e-umor-ci-pretext-consiliul-nu-sanctionat-postul-public-1_5ffdda725163ec4271e04389/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here