Roxana Rusin: Numerologie şi alţi demoni. De ce are învăţământul românesc cununiile legate?

Articol preluat de pe site-ul Adevărul

0
64

Roxana Rusin: Numerologie şi alţi demoni. De ce are învăţământul românesc cununiile legate?Învăţământul românesc a pus cruce misiunii nobile de a educa societatea şi încet-încet se transformă într-un laborator în care diverşi indivizi îşi testează creativitatea sau se joacă de-a Paracelsus, iar ceea ce ating ei nu se preface în aur, ci în scrum.

Şcoala online a fost testul de turnesol pentru conceptul de educaţie în România şi a reuşit să scoată la iveală ceea ce mai reuşea cât de cât să ţină sub preş, prin inspectorate şi prin tot felul de scaune şi fotolii comode. Cea mai recentă apariţie în iconografia învăţământului românesc este doamna Selena Costea, inspector şcolar general în Galaţi care s-a remarcat printr-o circulară trimisă profesorilor, unde se promovează un curs de numerologie.

Cel mai probabil profesorilor li se va citi în stele dacă este bine sau nu să se vaccineze şi aşteptăm cu interes următoarea propunere de perfecţionare didactică şi în cadrul unui curs de horoscop sau şamanism.

Într-o perioadă extrem de delicată când profesorii ar trebui să iasă public şi să-şi pună erudiţia în slujba unui discurs ştiinţific în ceea ce priveşte vaccinarea, ei aleg fie să tacă, fie să dea în bobi. În schimb, cadrele didactice şi-au dovedit disponibilitatea în momentul în care societatea românească şi-a dat măsura analfabetismului civic, referendumul pentru familia tradiţională şi au transformat catedra într-o tribună de la înălţimea căreia au predicat necesitatea acelei iniţiative.

Cine a legat cununiile învăţământului românesc şi când se rupe vraja?

Oamenii care nu pot explica raţional apariţia curcubeului se găsesc, acum, în imposibilitatea intelectuală de a explica şi modul în care funcţionează un vaccin, însă au adoptat din oficiu o poziţie contrară, aşa cum îi şade bine unui om care pretinde că educaţia este cheia către o societate dezvoltată. Iniţiative bizare precum un curs de numerologie pentru profesori dau dimensiunea dezastrului şcolii româneşti.

Dacă de-a lungul timpului acest organism numit educaţie este injectat cu doze mici şi constante de incompetenţă, mediocritate şi pseudoştiinţă nu ar trebui să ne şocheze atât de tare apariţii precum Alexandru Cumpănaşu făcând educaţie în paralel pe Tik Tok.

(…)

Oare cât de mare să fie reculul acestei societăţi dacă în 2021 apelează la numerologie ca să antreneze profesorii? Cât mai este până la următoarele planuri cadru din învăţământ unde vom avea opţionale de horoscop sau chiromanţie? Cine a legat cununiile învăţământului românesc şi când se rupe vraja?

Puteți citi articolul în întregime aici: https://adevarul.ro/educatie/scoala/numerologie-alti-demoni-invatamantul-romanesc-cununiile-legatee-1_5ffc153c5163ec4271d46054/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here