Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, în valoare de 29,2 miliarde de euro, pentru investiții și reforme

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
44

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul României, în valoare de 29,2 miliarde de euro, pentru investiții și reformeComisia Europeană a aprobat luni Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, care valorează 29,2 miliarde de euro, împărțiți în două părți aproape egale ce reprezintă granturi, respectiv împrumuturi. Executivul european a ținut cont de 11 criterii de evaluare. Din acești bani, 41% sunt alocați pentru investițiile și reformele privind mediul și tranziția „verde” iar 21% pentru digitalizarea României. Acești bani vor fi acordați în funcție de atingerea obiectivelor de pe parcursul celor cinci ani în care se aplică planul.

Comisia Europeană a adoptat astăzi o evaluare pozitivă a Planului Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, un pas important către plata a 14,2 miliarde de euro reprezentând granturi și 14,9 miliarde de euro – împrumuturi pentru România în cadrul Facilității de Redresare și Reziliență, care valorează în total 800 de miliarde de euro la nivelul UE.

Proiectele finanțate trebuie finalizate până în 2026.

„Această finanțare va sprijini implementarea investițiilor cruciale și măsurilor de reformă subliniate în planul de redresare și reziliență al României. Va juca un rol crucial în permiterea României de a ieși mai puternică din pandemia de Covid-19”, arată un comunicat al Comisiei.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/comisia-europeana-a-aprobat-pnrr-ul-romaniei-in-valoare-de-292-miliarde-de-euro-pentru-investitii-si-reforme-1682277

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here