„NU VREAU” să cred că există Dan Bittman. E o minciună!

0
1843
„NU VREAU” să cred că există Dan Bittman. E o minciună!
sursă foto: Aleph News

Dan Bittman se consideră „primul om liber, slobod la gură”. Oh, my God! Pur și simplu nu mă pot opri din râs de când l-am văzut scoțând pe gură această grozăvie. Și cu câtă convingere a spus-o!! M-am uitat la „Marius Tucă Show” pentru că am vrut să încerc să-l înțeleg pe Bittman. N-am reușit.

Artistul a pornit mișcarea „nu vreau” dintr-un motiv copilăresc: „vreau să aprind aici în emisiunea ta o făclie, să văd dacă sunt un fraier în țara mea și sunt un dobitoc care apare pe la emisiuni și mă înjur cu autoritățile. Deci, cum? Demarezi o mișcare online doar ca să vezi cât de popular ești pe Facebook?! Eu „nu vreau” să cred că există persoane ca Dan Bittman, insensibile la suferința celor din jur, fie că vorbim despre cei care trec prin boală sau despre cei care au pierdut persoane dragi din cauza acestui virus.

Criza a bărbatului de 59 spre 60 de ani?!…

Bittman nu vrea să creadă că autoritățile (adică medicii, clasa politică, responsabilii locali) ne vor binele. O spune clar: „Nu vreau să cred că ne vreți binele când, de fapt, ne vreți răul”. Îl privesc pe Bittman și nu văd un om liber, cu atât mai puțin pe „primul om liber”. Văd mai degrabă o țață dornică să iasă în față cu orice preț. Probabil din cauza lipsei de ocupație, de evenimente, concerte, lansări…. Sau o fi o criză a bărbatului de 59 spre 60 de ani… Who knows.

Mi-am amintit de interviul amplu (în jur de o oră) dat de Eric Clapton după ce s-a vaccinat. L-am urmărit cap-coadă fără să mă simt agresată de discursul chitaristului. În cazul lui Bittman fac eforturi să nu schimb canalul după 10 minute. Clapton a trecut printr-o experiență traumatizantă. Face parte din acel procent mic de oameni care dezvoltă efecte secundare severe. Omul este speriat, vorbește despre experiența lui, se teme că nu-și mai poate folosi mâinile ca înainte, este supărat că medicii nu l-au informat asupra efectelor secundare. Deși a declarat inițial că el nu va cânta în locuri unde trebuie să arăți dovada vaccinării, până la urmă a făcut asta în New Orleans, deci și-a revizuit puțin atitudinea. Pe Clapton îl înțeleg. Dar el nu îmi cere să ies în stradă, nu-mi cere să postez fotografii pe Facebook cu mesaje antipandemie. Eric Clapon a lansat cântecul „This Has Gotta Stop”, pe care pot decide să-l ascult sau nu, sau cu care pot fi sau nu de acord.

Bittman, un pupăcios

Pe de altă parte, primul revoltat al țării, are o grămadă de idei, îndemnuri și cereri bazate pe… experiență proprie (cum altfel?!): „Eu toată vara am fost printre oameni, sute, mii, oameni cu care m-am pupat, am râs, am glumit”. Deci dacă el s-a pupat cu mii de oameni și nu are nimic, nu există, nu-i cod roșu! Eu chiar nu știu de ce avem nevoie de atâtea teste?! Îl trimitem pe Bittman să se pupe cu milioane de oameni și dacă se întoarce nevirusat, e excelent. În plus, îi rezolvăm și problema de vizibilitate online.

Mă îngrozește ușurința cu care se declară unii „oameni liberi”. De ce? Doar pentru că ajungi la tv și poți să îndrugi toate prostiile, fără să fii „deranjat” de moderator? Asta te face liber?! Vai de noi!

Aveți mai jos postarea de pe pagina Mediafax. Citiți și comentariile, e important! Am mai văzut oameni liberi, dar niciunul nu era atât de … „iubit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here