Concert “STORYTELLERS” – Real Acoustic Blues Experience Bucuresti – VINERI 19 Februarie 2016 – ora 20:30 – BACKYARD Pub

0
25

STORYTELLERSi 19 februarie 2016STORYTELLERS” – proiectul de blues acustic fondat de FLORIN GIUGLEA (chitara, voce) si MARCIAN PETRESCU (muzicuta, voce), concerteaza in Bucuresti, Vineri 19 februarie 2016, de la ora 20:30, in clubul BACKYARD.

Nu ratati ocazia de a-i urmari pe acesti pasionati si experimentati muzicieni intr-un show special, sub titulatura “REAL ACOUSTIC BLUES EXPERIENCE”, in care vor prezenta o selectie unica de piese din blues-ul clasic si modern, in aranjamente personale extreme de spectaculoase.

Pretul unui bilet: 20 lei (include o bautura din partea casei)

Relatii si rezervari: 0734 474 747

Adresa locatiei: Strada Popa Nan nr. 5, sector 2

THE STORYTELLERS – THE REAL ACOUSTIC HARMONICA & GUITAR BLUES EXPERIENCE
POVESTITORII – MUZICUTA SI CHITARA IN TRADITIA ADEVARATA A BLUESULUI ACUSTIC
Un adevarat regal de blues acustic, cantat doar cu chitara acustica, muzicuta acustica si voce.
Componenta proiectului:
FLORIN GIUGLEA – unul dintre cei mai talentati si virtuozi chitaristi din Romania in acest moment, acesta a cantat in Buzau, intr-o prima faza, alaturi de formatii locale, pentru ca in 2004 sa se alature formatiei MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT unde l-a avut coleg si pe Marcian.
MARCIAN PETRESCU – posibil in prezent CEL MAI BUN MUZICUTIST DE BLUES din miscarea de blues din Romania si SINGURUL MUZICIAN ROMAN de blues care a reusit performanta de a avea ca invitati pe albumele sale solo pe doi dintre cei mai importanti muzicutisti de blues ai momentului, ambii laureati cu Premiul GRAMMY, i-am numit aici pe SUGAR BLUE si pe CHARLIE MUSSELWHITE
Colaborarea dintre cei doi a inceput inca din 2006, cand au sustinut sub titulatura ELECTRIC STORYTELLERS, un recital experimental in cadrul Festivalului de Blues de la Buzau – BLUZAU 2006, recital primit cu mare entuziasm de catre public. In urma acestui succes si a incurajarilor primite, cei doi au decis sa porneasca prin tara, concertand in peste 30 de orase, in cluburi, festivaluri si alte manifestari.
In august 2007, cei doi au decis sa inregistreze sub titulatura TRENUL DE NOAPTE(numele formatiei infiintata de Marcian Petrescu in anul 2000) un prim album, intitulat DEPENDENT DE BLUES, pentru casa de discuri SOFT Records. Ineditul acelui album l-a reprezentat abordarea instrumentala a pieselor, acestea avand in totalitate chitara acustica dar partile de muzicuta erau atat acustice cat si electrice(trecute prin amplificator).

Albumul s-a bucurat de succes si s-a epuizat in mai putin de 6 luni.
Florin Giuglea a ales sa se alature ulterior formatiei PUBLIKA, in calitate de membru fondator. A parasit formatia PUBLIKA in aprilie 2015 si la scurt timp i-a propus lui Marcian sa reformeze ideea de DUET de blues, dar de aceasta data in varianta COMPLET ACUSTICA, sub titulatura simpla de „THE STORYTELLERS” ! Acest lucru s-a realizat, cei doi punand in scurt timp la punct un repertoriu extrem de interesant si unic in Romania in acest moment.
Pe langa sunetul ultra profesional si spectaculozitatea solourilor de muzicuta ale lui Marcian, acest proiect aduce in atentie in mod egal si abilitatile si subtilitatile chitaristice ale lui Florin, acest folosind in concerte 2 chitare acustice, una de tip si cu acordaj normal, iar a doua chitara este un model special, numit RESONATOR Guitar, cunoscut in mod popular sub numele de DOBRO Guitar. Este o chitara cu un sunet unic, devenita legendara in blues.
Florin o foloseste in mod deosebit pentru partile de chitara slide, cu un acordaj special, in maniera lui Robert Johnson, Muddy Waters sau Elmore James.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here