MANOWAR a anulat concertele din România

0
146

Manowar 2016 tour
Articol de Iulia Radu
După ce vineri, 16 octombrie, Manowar a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj în care acuza organizatorul din România că nu şi-a respectat contractul şi anunţa anularea celor două concerte din ţara noastră (de la Cluj Napoca – 19 februarie 2016, şi  Bucureşti- 21 februarie 2016), am primit de la Project Events un comunicat de presă cu explicaţii.
Trebuie să recunosc că anularea concertelor mă surprinde, mai ales că atunci când am anunţat evenimentele pe Facebook, am văzut că interesul era mare (articolele postate pe pagina noastră de Facebook, „Psihologul muzical„, au trecut rapid de 3.000 de reach (fără să fie promovate cu bani), ceea ce nu prea se întâmplă la alte trupe rock. Aşadar, dacă bucuria oamenilor era atât de mare, cum se face că nu au mai ajuns la casa de bilete?!
Constat cu regret că astfel de situaţii (anulări, reprogramări) sunt din ce în ce mai dese. Trupa / artistul dă vina pe organizator care nu îşi respectă contractul, în timp ce organizatorul dă vina pe spectatorii care nu cumpără bilete. Este un cerc vicios din care, până la urmă, pierde publicul.
Pe de o parte, înţeleg reţinerea oamenilor în a cumpăra bilete din timp. S-a întâmplat de foarte multe ori să se anuleze concerte, ceea ce înseamnă că trebuie să faci un drum să îţi recuperezi banii (altă bătaie de cap, altă pierdere de timp). Astfel, mulţi preferă să aştepte până în ultima clipă pentru a fi siguri că va avea loc concertul.
Pe de altă parte, nici organizatorii nu se zbat cu promovarea evenimentelor lor. Strict în cazul Manowar am primit 3 comunicate (pe 10, 14 şi 22 septembrie), nu l-am pus la socoteală şi pe cel de mai jos, cu anularea. Aşadar, de aproape o lună de zile, organizatorii nu au mai spus nimic despre aceste concerte. Având în vedere că oferta de concerte este foarte mare, organizatorii ar trebui să îşi regândească strategia de promovare. Nu poţi învinui publicul, atâta timp cât tu nu ştii să îi determini pe oameni să vină la concert. În condiţiile în care biletele aveau preţuri cuprinse între 175 de lei şi 225 de lei, nu ar trebui să ne mirăm că nu s-a „înghesuit” lumea la casa de bilete…
Mai jos găsiţi comunicatul celor de la Project Events, precum şi mesajul postat pe Facebook de Manowar:
 
In cursul zilei de sambata, 17 octombrie 2015, am luat la cunostinta si noi, echipa Project Events, de pe pagina oficiala de Facebook a formatiei Manowar, de faptul ca managementul formatiei a luat decizia de a anula cele doua concerte pe care trupa trebuia sa le sustina in luna februarie in Romania. In legatura cu acest anunt oficial avem urmatoarele lamuriri de facut:
 
Project Events este unul dintre principalii organizatori de concerte din Romania. Am organizat pana acum peste 60 de concerte, printre care amintim doar Scorpions, Andrea Bocelli, Jose Carreras, Julio Iglesias, Lara Fabian, Toto Cutugno, Joe Cocker dar si festivalul OST FEST din 2012 la care headlinerul uneia dintre zile a fost chiar Manowar. La acest festival au mai participat Motorhead, Megadeth, Motley Crue, Dimmu Borgir, Europe, Lake of Tears, etc.
 
     Decizia anularii celor doua evenimente apartine managementului trupei Manowar 
In momentul in care am stabilit sa organizam cele doua concerte cu Manowar am decis impreuna cu managementul formatiei sa parafam cate un contract diferit, cu clauze si termene de plata diferite pentru fiecare eveniment in parte.
 
Pentru concertul din Bucuresti, programat pentru 21 februarie 2016 la Romexpo, intr-adevar numarul de bilete vandut era foarte mic iar predictiile de vanzare facute la mijlocul saptamanii trecute erau destul de sumbre fata de costurile foarte mari pe care le implica productia acestui eveniment, astfel ca anularea evenimentului a fost iminenta.
 
Pentru concertul din Cluj, programat pentru 19 februarie 2016 la Sala Polivalenta, lucrurile stau cu totul altfel. Pentru acest eveniment, numarul de bilete vandute era considerabil mai mare, primul termen contractual de plata era la inceputul lunii ianuarie 2016, dar cu toate acestea concertul a fost anulat! Din pacate, nu am mai reusit sa luam legatura cu cei din management pentru a vedea exact de ce au luat decizia de a anula si acest concert.
 
Ne cerem scuze pe aceasta cale tuturor celor care au cumparat bilete pentru cele doua concerte. Pentru recuperarea banilor trebuie sa va adresati site-ului sau sa mergeti la punctul de vanzare de la care s-a achizitionat biletul. Va fi rambursata doar suma reprezentand pretul biletului (fara alte comisioane sau servicii) pe care cumparatorul il poate prezenta ca fiind intact si valid. Perioada in care cei ce si-au achizitionat bilete isi pot recupera banii este: 20 octombrie 2015 – 20 decembrie 2015.
 

 Aveţi mai jos şi mesajul postat de Manowar pe Facebook:

Romanian Concerts Officially CancelledIt is with much regret that we must report that our previously announced…
Posted by MANOWAR on Friday, October 16, 2015

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here