Ovidiu Lipan Țăndărică: „Am trăit și trăiesc cu Iașul în suflet”

0
22

Ovidiu Lipan  Seara Valorilor@credit foto Ozolin Du_a (600 x 400)În perioada 10 – 15 octombrie 2015 s-a desfășurat la Iași a XXIV-a ediție a “Sărbătorilor Iașului”, un eveniment organizat de Primăria Municipiului Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Această sărbătoare emblematică a Iașului adună laolaltă zeci de mii de pelerini și turiști din toate zonele României și din colțuri îndepărtate ale lumii. An de an, în luna octombrie, la Iași au loc sute de evenimente.

Revolver a participat la această ediție în calitate de producător de evenimente și manager al artistului Ovidiu Lipan Țăndărică, susținător al candidaturii orașului Iași în cursa pentru Capitală Culturală Europeană, și al trupei Pasărea Rock, punând în scenă unul dintre cele mai importante spectacole cuprinse în programului artistic al manifestărilor: concertul Pasărea Rock Simfonic.

Pasărea Rock Simfonic este un nou proiect ambițios al trupei Pasărea Rock care a fost organizat pe Esplanada Palas Mall, împreună cu Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești, condusă de dirijorul Vlad Mateescu. Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică, alături de Sorin Voinea și Nicu Patoi, s-au înfățișat unui public numeros care a ocupat în întregime parcul vast din fața scenei. Părinți și copii, adolescenți și bunici cu spiritul tânăr s-au bucurat în egală măsură de frumusețea muzicii, de piesele noi sau de cântecele care le-au marcat tinerețea. Spectacolul a fost unul complet de proiecții video, lasere și fum, și recitativul inedit al artistului Ovidiu Lipan Țăndărică la piesa Zoreaua.

În cadrul galei de excelență Seara Valorilor”, desfășurate în seara de 14 octombrie, în Sala Mare a Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași, Ovidiu Lipan Țăndărică a primit, în numele comunității locale, premiul pentru Excelență în domeniul cultural-artistic.

Pasarea Rock2_Sarbatorile Iasului (600 x 401)Ca fiu al orașului Iași, umblând prin lume ani de zile și stabilindu-mă în străinătate o perioadă, am trăit și trăiesc cu Iașul în suflet. De fiecare dată când am simțit că îmi era mai greu, m-am gândit la Iași, la încărcătura lui spirituală, iar amintirile pe care le-am trăit în copilărie mi-au dat o forță extraordinară pentru a continua acest drum.”, a declarat Ovidiu Lipan Țăndărică, vizibil emoționat.

Prezența lui Ovidiu Lipan Țăndărică la ediția de anul acesta a Sărbătorilor Iașului se înscrie în demersul asumat al artistului pentru susținerea orașului Iași în cursa pentru Capitală Culturală Europeană și este doar primul dintr-o serie de proiecte frumoase, de suflet, destinate acestui oraș.

Seara Valorilor” a fost organizată de Primăria Municipiului Iași și Opera Națională Română Iași și transmisă în direct de TVR Iași și online pe site-ul www.sarbatorileiasului.ro. Înregistrarea integrală a ceremoniei poate fi vizionată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here