Concertele trupei Bon Jovi au fost interzise în China

0
43

bonjovi-610x339În septembrie, trupa Bon Jovi urma să cânte pentru prima dată în China, dar cele două concerte „au fost anulate în mod neaşteptat“ făra ca autorităţile chineze să ofere vreo explicaţie, a anunţat organizatorul AEG Asia.
Presa internaţională afirmă însă că autoritățile chineze au luat această decizie deoarece trupa Bon Jovi a folosit imaginea lui Dalai Lama în timpul unor concerte susţinute în Taiwan, în 2010.
Corespondentul de la Beijing al publicaţiei „Financial Times“ a făcut următoarea dezvăluire: „Ministerul Culturii al Partidului Comunist a acţionat în acest fel după ce a descoperit că Bon Jovi a inclus în trecut o fotografie a lui Dalai Lama într-un videoclip proiectat pe scenă, în timpul unui concert susţinut în Taiwan în 2010, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Acel incident a fost urmat de un altul, atunci când un membru al grupului a publicat pe Twitter un mesaj în care a spus că s-a întâlnit cu liderul spiritual tibetan“.
Guvernul chinez a decis să cenzureze  temele care au legătură cu Tibetul în cadrul concertelor susţinute de trupele străine în China.
În acest an se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea Regiunii Autonome Tibet, ce a fost creată după încorporarea Tibetului în Republica Populară Chineză, în 1951. În ultimii ani, autorităţile chineze au interzis şi reprezentanţiile cântăreţei islandeze Bjork şi ale trupei americane Maroon 5.
Pentru a marca cum se cuvine prima întâlnire cu publicul chinez, Jon Bon Jovi a înregistrat în august o piesă de dragoste în limba chineză. Puteți urmări mai jos videoclipul.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here