Continuă contrele pe tema testelor non-invazive pentru şcoli

Articol preluat de pe ste-ul HotNews

0
41
Continuă contrele pe tema testelor non-invazive pentru şcoli
Foto: Agerpres

Ministerul Sănătăţii nu are baza legală pentru achiziţionarea acelor teste non-invazive, din salivă, pentru şcoli, a afirmat duminică ministrul Vlad Voiculescu. Ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu a reacționat anunțând că nu mai consideră, prin urmare, realizarea acestei testări o condiţie necesară pentru reluarea învăţământului faţă în faţă.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a adăugat că testele din salivă nu sunt incluse în metodologia de lucru a INSP.

„Este un test care nu este în metodologia de lucru a INSP. În momentul în care testele acestea vor fi de o calitate superioară şi corespunzătoare, bineînţeles că va fi un pas înainte pentru o testare mai plăcută pentru populaţie, dar deocamdată aceste teste nu sunt agreate de metodologie pentru că nu sunt suficient de bune”, a afirmat Andreea Moldovan.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declarase anterior în cursul zilei că, în cele opt săptămâni de şcoală (începând din 8 februarie), au fost folosite mai puţin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziţie pentru testarea în şcoli, ceea ce reprezintă un „un insucces major”.

(…)

Sorin Cîmpeanu: Renunţăm la această condiţie pentru redeschiderea cursurilor faţă în faţă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reacționat apoi – după ce Vlad Voiculescu a afirmat că Ministerul Sănătăţii nu poate achiziţiona teste rapide neinvazive pentru şcoli – şi a anunţat că nu mai consideră realizarea acestei testări o condiţie necesară pentru reluarea învăţământului faţă în faţă, scrie News.ro.

„Îi credem pe cei din Ministerul Sănătăţii şi nu mai punem patru condiţii, ci doar trei. Nu insistăm pentru utilizarea de teste non-invazive în şcoli. Rămânem cu trei condiţii”, a afirmat ministrul Educaţiei, menționând din nou că programul de testare în şcoli cu teste antigen este „un insucces major”.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24712385-continua-contrele-tema-testelor-neinvazive-pentru-scoli-voiculescu-ministerul-sanatatii-nu-are-baza-legala-pentru-achizitionarea-acestora-cimpeanu-renuntam-aceasta-conditie-pentru-redeschiderea-cursur.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here