Andreea Moldovan: „Elevii cu simptome să anunțe medicul de familie”

Articol preluat de pe site-ul Digi24

0
49

Andreea Moldovan: „Elevii cu simptome să anunțe medicul de familie”Andreea Moldovan spune, ca reacție la afirmațiile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, că rezultatele testelor pe bază de salivă nu sunt elocvente.

„Noi mergem foarte mult pe metodologia Uniunii Europene. Avem aceste teste antigen rapide nazale, care nu pot să spun că sunt anodine la testare sau ca senzație, dar sunt un exudat nazal. (…)

Dacă ne gândim, până să înceapă pandemia, copiii aveau obligativitatea de a duce o serie de rezultate bacteriologice la începerea școlii, la reintrarea în colectivitate. Practic erau exudate nazale sau faringiene luate în diferite circumstanțe. Este un test care nu este invaziv. E un termen care nu e corect folosit, pentru că nu străbate niciun fel de mucoase. Se ia de la nivelul mucoasei nazale și ne dă rezultatul în 15 minute”, a spus Andreea Moldovan la Digi24.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cum-s-ar-putea-face-testarea-covid-a-elevilor-dupa-revenirea-la-scoala-moldovan-elevii-cu-simptome-sa-anunte-medicul-de-familie-1485685

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here