Cristi Corcioveanu la Psihologul muzical (ediţia 626 – 27.09.2014) – AUDIO

0
118

Cristi Corcioveanu la Radio Romania Actualitati

Emisiunea a debutat cu o primă audiţie oferită de Octavian Dumitrescu (compozitor) şi Emilia Diţu (solistă). Versurile piesei „Septembrie” sunt semnate de Viorela Filip, iar orchestrator şi intermediar a fost Jolt Kerestely.
 
A revenit după 3 ani (a fost în ediţia 475) în studio profesorul de fizică din Tecuci, Cristi Corcioveanu (n.19.12.1963). Un mare pasionat de muzică. A venit cu intenţia de a ne cânta piese vechi, dar mai ales noi, însă motive de sănătate au dus la o audiţie integrală a noului album, intitulat „Cântece de proprietar” (lansarea va fi pe 25 noiembrie în Bucureşti). Toate cele 11 compoziţii au beneficiat de versurile lui Sorin Poclitaru. Autorul ne-a oferit şi scurte povestiri din timpul activităţii de studio. S-a deplasat la Suceava de 5-6 ori, pentru că acolo a găsit locul optim de realizare a întregului material. C. Corcioveanu a primit multe întrebări de la foarte tinerii noştri ascultători, care, elevi fiind, doreau să profite de prezenţa unui profesor cu vechime în studio. Fiul lui Cristi, Ciprian Corcioveanu are 18 ani şi cântă bine la chitară şi e prezent şi el pe acest CD. Participă constant şi la concertele tatălui său. De pe lista cu preferinţe a invitatului am difuzat piese cu Iulia Em, Katie Melua şi Joe Bonamassa.
 
Au fost mesaje plăcute din SUA, Italia, Suedia, Brazilia, Olanda, Belgia sau Anglia. Ascultătorii au făcut şi numeroase propuneri de piese pentru ediţiile viitoare, dar s-au bucurat şi pentru Top 5 Sentimental care a revenit grupului Creedence Clearwater Revival. O trupă din California cu foarte multe hituri, deşi a activat cam 5 ani (1967-1972)! Pe primele locuri s-au clasat 1. Have You Ever Seen The Rain, 2. Proud Mary, 3. Hey Tonight şi Who’ll Stop The Rain.
La rubrica „Agenda pop-rock” veţi auzi piese cu Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte, Meat Loaf, Compact, Bachman Turner Overdrive, Jovanotti sau Archies. Printre cele mai cerute nume incluse la „Răspundem când suntem în stare” s-au aflat T. Rex, The Kinks, Alexandru Andrieş sau Manowar.
 
Audio:
 

 
 
Aveţi mai jos o parte din cele peste 200 de mesaje primite:
Florin Apostol: Salut Andrei, noi suntem in Creta (Gabi Dorobantu, Silvia Dumitrescu si cu subsemnatul). Suntem alaturi de voi de aici din Heraklon.
Paula Ce emisiuni frumoase!… Dar ce pacat ca cei de care depind zilele si orele de difuzare nu prea dau semne de apreciere similare!… Chiar sunteti ascultati si apreciati!
Dumitrescu Simona Bună seara! Doresc să transmit prin intermediul emisiunii dumneavoastră salutari unei persoane dragi, o persoană care timp de trei ani cât am fost împreună nu a pierdut aproape nicio emisiune… era ritualul serii de vineri.  Salutari si un gând bun lui Razvan.
Vă mulţumesc pentru fiecare ediţie! Mă bucur că sunteţi cu noi, chiar şi aşa, răcit! Mi-aş dori să ascult Nothing Else Matters cu Metallica. Mulţumesc! Multă sănătate! Marius din Brad
Irina Zarzara Buna seara! Vreau sa-l intreb pe invitatul dvs daca si-a facut planificarile. Eu sunt invatatoare si in acest moment asta fac.
Cătăuţă Mihnea Seara buna ! As dori melodia „Femeia ideala” de la domnul meu profesor de fizica. O melodie super !
Daniela Condurache Cum se poate explica faptul că de câţiva ani tinerii pică pe capete la BAC? E vina profesorilor, a elevilor sau a părinţilor?
Alina Manole Va salut din Baia Mare
Marius Gherman Salutari insorite si autumnale din Chicago
Adrian Popescu Va salut cu drag din Suedia. Va iubesc! E mai dificil de scris si condus in acelasi timp…  . Nu am cereri, ascult cu mare placere Emisiunea Minune. Imi place si invitatul din seara asta, Cristi Corcioveanu. Succes in continuare!
Constantin Radovici Se aude perfect din Pennsylvania,o noapte faina tuturor !
Gloria din Est   noapte aşa cum îmi place.
Gabriel, Suedia Deci Domniilor piesa asta cu Greierele si Furnica a sunat tare bine …am dat volumul la maxim…se aude tare bine…stereofonie de numa eu find intre difuzoare…unde se poate cumpara albumul?Se poate cumpara si Suedia?
Valeriu Goiciu Din Israel, buna noapte si pentru ca e Anul Nou Evreiesc…Shana Tova ve metuka. In traducere…Un an bun si dulce. Aceleasi urari si emisiunii…Ani Multi…
Daniela B. Mocanu Sinteti ascultati din toate punctele cardinale. Sintem pe receptie in Callifornia, de la paralela 34 si longitudinea 117 (34 N, 117 W) si va transmitem caldura noastra (la propriu 40C) si la figurat (cu sufletul aproape de Bucuresti si Romania)
Robby, Reşiţa Eu am găsit fata ideală! Suntem împreună de două săptămâni! E frumoasăăă! 🙂 Şi super-deşteaptă! Şi mă lasă să mă inspir la teste de la ea… şi mă ajută şi cu temele… Şi ea e prima (şi singura) care a zis că sunt cel mai tare chitarist! Ca un fel de Satriani! Păi, cum să nu o iubesc?! 🙂
KissArmy Eu am crezut că am găsit fata ideală! Dar am fost şocat când am mers împreună la primul concert. Era un festival rock. Ea a venit cu machiajul lui Paul Stanley pe faţă… Ştiţi dvs, steluţa pe ochi, şi mult make-up în rest… Ea a înţeles că dacă fac parte din fan-clubul Kiss atunci o să mă bucur de o astfel de apariţie. Dar eu îi explicasem că Paul nu mai este în trupă, că nu-mi place de el… era evident că mi-am răcit gura degeaba! Aşa că ne-am despărţit! Fără regrete!
Gabriel Balint buna seara din sighet va salut si vreau sa va spun ca sunt total de acord cu domnul Cristi Corcioveanu cu privire la stefania Iacob e o fata desteapta frumoasa si stie sa cante super bine am vazut-o la un festival de folk din acest an si mi-a placut foarte mult melodiile ei.
DarkAngel Sunteţi şi diriginte? Şi dacă da la ce clasă?
Traian, Craiova Excepţională piesa cu Dan Andrei Aldea! Vă mulţumesc!
Ankka Iorgu Îmi plac piesele invitatului dvs! Îl felicit şi îi doresc succes!
Alin din Suceava Frumoasa muzica dlui profesor si ii doresc succes in tot ce face si la buna noapte va doresc in continuare.
Mihailescu Octav vecinul meu e cam dus cu pluta. A inceput sa dea cu aspiratorul asa ca dau si eu muzica mai tare.
Sorin, Norvegia Vă salut! Vă ascult în fiecare noapte de vineri, chiar dacă nu trimit sms-uri des. Aş vrea să îl întreb pe invitatul dvs dacă merge la concerte? Şi dacă da, care a fost preferatul lui până acum? Îmi place foarte mult piesele lui!
Elena Sună bine piesele domnului profesor! Mulţumesc pentru încă o ediţie de colecţie!
Cătălin Vă ascult de pe malul lacului. Sunt la pescuit cu prietenii! E o ediţie fascinantă! 🙂
Prof. -pensionară Pohoaţă Victoria- Gura-Humorului  Vă ascult cu multă plăcere şi  aş vrea ca această emisiune să nu se mai termine. Îl felicit pe d-l profesor  care ne încântă prin vocea sa, şi în aceeasi măsură pe autorul versurilor Sorin Poclitaru. Am citit multe din poezíile sale pe care le apreciez foarte mult. Abia aştept să vă ascult pe 25 octombrie la Gura -Humorului.
Filip Am şi eu o întrebare… dacă nu mă înşel, săptămâna trecută un ascultător a spus că a şters din iPhone-ul lui albumul U2… Vreau şi eu să fac asta, dar nu ştiu de unde… Dacă este pe recepţie, îmi poate spune şi mie? Mulţumesc!
Tedi, Londra Da… eu am şters albumul. Intri acolo unde se stochează muzica şi ţii apăsat pe „U2” şi îţi apare opţiune „Delete”.
Diana, Bologna Sunteţi ascultaţi şi în Italia! Mulţumesc pentru această noapte cu un invitat deosebit!
Vă salut cu respect! Mă numesc Mihai şi vă scriu din Sao Paolo, Brazilia. Să ştiţi că eu vă ascult de… 8 ore încontinuu. Înainte să înceapă această ediţie am ascultat pe Internet înregistrarea ediţiei în care l-aţi avut în studio pe Michael Angelo Batio. Dar să vă spun de ce am făcut asta. Pe 24 septembrie, l-am văzut aici într-un club. M-au dus prietenii la care stau în această vacanţă. Eu nu ştiam cine este, dar mi-a plăcut concertul atât de mult şi am căutat pe net. M-am bucurat să găsesc chiar o emisiune în care să existe şi traducere în limba română. Mi-a plăcut şi de invitatul din această noapte! Asta am vrut să vă spun. Cu bine!
Tedi, Londra Da… păi, de ce să fie corectă viaţa?! Unii la soare la Sao Paolo, la concert heavy-metal, alţii în ploaia din Londra… fără concerte…. Sunt deprimat!
Tedi, Londra Ei, da!! În sfârşit cineva face o propunere muzicală serioasă: Sărutări criminale!! Avem ascultători de muzică printre noi! 🙂 Susţin acest demers al ascultătorului, deşi, la fel de bine, aţi putea să difuzaţi originalul cu Jesse J – „Price Tag”. :)))))
Veronica, Cluj Excelent top! Pe John Fogerty de ce nu îl aduce nimeni??
Anda De senzaţie piesa lui Andrieş! Mulţumesc!
Ankka Iorgu Cine ar fi crezut că ăştia de la Manowar pot compune o piesă decentă?! Ce surpriză pentru mine!
geddy lee,  montreal Buna dimineata, dl Partos, va scriu din Minesota din camion, va ascult de la inceputul emisiunii, invitatul dvs m-a facut sa sper ca mai avem ceva de spus in folk, dvs imi faceti fiecare vineri cate o sarbatoare ptr sufletul meu, sanatate vocii dvs si solutia cu sfecla neagra este adevarata, am folosit-o:-)
Mihailescu Octav buna noapte din Stockholm.Aici e frig cam frig afara dar in casa e placut pentru ca au dat drumul la caldura si in plus ascult muzica voastra excelenta
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here