CRISTIAN DIACONESCU: „DREPTATEA ÎNCĂ AŞTEPTATĂ PENTRU VICTIMELE DE LA COLECTIV”

0
119

CRISTIAN DIACONESCU: „DREPTATEA ÎNCĂ AŞTEPTATĂ PENTRU VICTIMELE DE LA COLECTIV”La 6 ani de la tragedia din Colectiv, Cristian Diaconescu a publicat pe pagina oficială de Facebook următorul mesaj:

 

DREPTATEA ÎNCĂ AŞTEPTATĂ PENTRU VICTIMELE DE LA COLECTIV

Au trecut șase ani de la tragedia” Colectiv”. Nici un vinovat, nici o condamnare, nici o măsură pentru a preveni repetarea acestor drame. Nimeni nu și-a asumat responsabilitate pentru cele 65 de persoane decedate, din cauza unei neglijențe criminale.
Sistemul de sănătate a rămas înțepenit în veșnica inerție. Cazurile grave sunt tratate în străinătate, în timp ce aparatura medicală necesară zace prin depozite. Bolnavii mor pe capete în spitale din cauza infecțiilor nosocomiale, luate din saloanele nedezinfectate. Dar este la fel de adevărat că OAMENI extraordinari – medici şi personal medical – au forţa, care vine dintr-un profesionalism superb, de a face minuni în exerciţiul actului medical.
Da, este la fel de adevărat că în Justiţie, covârşitoarea majoritate a magistraţilor face dreptate, în adevăratul sens al cuvântului, cu devotament şi o inegalabilă dedicaţie spre dreptate (sunt numeroase exemple de magistraţi care sunt supusi – ei şi familiile lor – unor ameninţări teribile, din partea clanurilor mafiote).
Dar cazul „Colectiv” nu a primit o soluţie definitivă nici după 6 ani. Este aberant şi nu cred că cineva care a îmbrăcat roba de magistrat mă poate contrazice.
Cazul Colectiv a devenit pentru societatea românească un reper de neîncredere în stat şi justiţie. Păcat de munca medicilor şi a magistraţilor dedicaţi.
Toți factorii de decizie au aruncat vina pe alții, iar Guvernele care s-au succedat, au acuzat greaua moștenire.
Când instituţiile statului român au de susţinut examene dramatice, apar nişte oameni mici, dezorientaţi, care încearcă disperat să-şi salveze imaginea publică înainte de orice altceva.
Revoluţia, Mineriadele, Colectiv, 10 August – teste care au demonstrat că, în România, responsabilitatea şi asumarea privind răspunsul la crize majore rămân iluzii triste.
Iar societatea oboseşte, românii pleacă din ţară, nu mai ies la vot și în viaţa publică se implică tot mai mult cei care cred că prin aranjamente şi şmecherie se poate rezolva orice.
Nici măcar în al 12 ceas, nu este prea târziu să se facă dreptate pentru victimele de la Colectiv. Este un act de justiție, de curățenie morală, necesară, pentru toți românii. Doar așa românii își vor recâștiga încrederea în instituțiile statului și se vor simți în siguranță, în propria țară.
Până atunci nu ne rămâne decât să spunem „Dumnezeu să îi odihnească în pace pe îngeri!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here